Vuoden parhaat tuotteet

Kirjoittanut 15.8.2016

EISA Awardilla palkitut tuotteet valittiin kesäkuun lopussa Hampurissa.

Tutustu EISA Awards -palkittuihin

Muistan hyvin tuskan, kun hankin ensimmäistä digikameraani – mitä ihmettä nämä kaikki ominaisuudet ovat ja miten eri kamerat eroavat toisistaan. Nykyisin samassa tilanteessa olevia harrastajia kääntyy puoleeni vuosittain samoilla kysymyksillä: mikä kamera kannattaisi hankkia.

Omien valintojeni tueksi löysin parhaan ystävän Kamera-lehdestä, jossa on vuosittain esitelty EISA Awardilla palkitut tuotteet. Näiden valintojen pariin olen säännöllisesti ohjannut kaikki kyselijätkin.

Juhannusviikolla pääsin todistamaan paikan päälle, miten tänä vuonna palkitut tuotteet valittiin. EISA kokoontui Hampurissa uuden presidenttinsä Paul Millerin johdolla.

EISA:n perustajajäsen Dirk van der Spek totesi tavatessamme, ettei EISA-valinnoissa ole kertaakaan osuttu väärään. Tällainenkin riski on olemassa, kun laajasta ja joskus tasaväkisestäkin tuotevalikoimasta etsitään sitä kuluttajan näkökulmasta kaikkein parasta valintaa. Takuuna valintojen onnistumiselle on ollut, ettei ehdokkaaksi koskaan oteta tuotteita, joita ei ole testattu useassa EISA-lehdessä.

EISA Photo Expert Group -palkintoraadissa oli tänä vuonna 15 alan lehteä. Kaikki tämä tietotaito on pohjana kokouksessa, jossa valitaan lopulliset voittajat.

Vuonna 1982 syntynyt EISA, The European Imaging and Sound Association, koostuu 44 valokuvaus-, video-, kotiteatteri-, äänentoistolaite- ja mobiilialan erikoislehdestä 22 Euroopan maasta. Kamera-lehti on ollut EISA:n jäsen vuodesta 1985.

Katso videot EISA:n alkutaipaleesta ja Paul Millerin terveisistä Kamera-lehden lukijoille.