Zhiyunilta vakain järeille kameroille

Kirjoittanut 19.2.2019

Zhiyunin uuden ammattitasoisen Crane 3 Lab -vakaimen kantavuus riittää jopa 4,5-kiloiselle kameralle. Sen uudistettu ergonominen muotoilu on suunniteltu vähentämään käyttäjän rasitusta. Vakaimen käyttöönotto on nopeaa ja se tukee lisäksi erillisiä zoom- ja tarkennusmoottoreita.

Vakaimen kahva on helppo kääntää perinteisempään asentoon kuvattaessa tavanomaisia kuvakulmia. Mukana tuleva pieni kolmijalka voidaan kiinnittää vakaimen alle, jolloin se toimii toisena käsikahvana entistä tukevampaa käyttöä varten. Crane 3 Lab -vakaimen avulla kuvaaja voi helposti valita parhaan työskentelyasennon erilaisia käyttötarkoituksia varten, kuvattiin sitten keveällä peilittömällä kameralla tai ammattivideokameralla.

Crane 3 Lab käyttää samoja ladattavia akkuja kuin Crane ja Crane 2 ja ne mahdollistavat jopa 7,5 tunnin käyttöajan. Akut voidaan ladata täyteen neljässä tunnissa vakaajan usb-portin kautta tai erillisellä laturilla.

Intuitiivinen käyttöliittymä koostuu sauvaohjaimesta, pikanapeista, säätöpyöristä, sekä kirkkaasta oled-näytöstä, joka näyttää yhteystilan, akun tason, vakaimen tilan, sekä useita kameran asetuksia. Crane 3 Lab tukee lisäksi lisävarusteena saatavia zoom- ja follow focus -moottoreita, joiden käyttämiseen vakaimessa on omat säätöpyöränsä. Moottorit kytketään usb-kaapeleilla kamerakehdon alla oleviin usb-portteihin.

Langaton yhteys puhelimeen mahdollistaa vakaimen eri asetusten ohjaamisen älylaitteelta. Langattoman videokuvan siirron (full hd 1080p) avulla puhelin toimii monitorina, joka auttaa kuvan sommittelussa varsinkin vaikeammissa kuvakulmissa. Lisäksi puhelimen liikesensorilla voidaan ohjata vakainta reaaliaikaisesti.

Pikanäppäintä painamalla vakain siirtyy Go-tilaan, jolloin vakaajan kaikkien moottoreiden koko teho otetaan käyttöön. Se mahdollistaa nopeammat liikkeet extreme-urheilun kuvaamiseen.

ZY Play -sovelluksen (saatavana iPhonelle ja Androidille) avulla Crane 3 Lab tukee useita edistyneitä toimintoja, kuten panoraamakuvaamista ja erilaisia timelapse-kuvaustiloja.

Focus Nordicin maahantuoma Zhiyun Crane 3 Lab maksaa noin 1 000 euroa.