180°:een stereo-objektiivi Canonilta

Kirjoittanut 31.10.2021

Canon EOS VR SYSTEM ja siihen kuuluva RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE -objektiivi mahdollistavat 180°:een virtuaalitodellisuuskuvien kuvaamisen yhdellä vaihdettavaobjektiivisella digitaalisella järjestelmäkameralla yhdelle kuvakennolle.

EOS R -järjestelmälle suunniteltu vr-kuvausjärjestelmä on kehitetty vastauksena kasvavaan kolmiulotteisen, 180°:een stereoskooppisen vr-sisällön tarpeeseen.

Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE on valmistajansa ensimmäinen vaihdettava vr-objektiivi. Se on suunniteltu yksinkertaistamaan 180°:een vr-videoiden ja -valokuvien kuvaamista EOS R5 -kameran kanssa. Objektiivin lisäksi järjestelmään kuuluvat uusi EOS VR Utility -ohjelmisto ja EOS VR Plug-in for Adobe Premiere Pro -lisäosa, joiden tarkoitus on helpottaa vr-sisältöjen jälkituotantoa.

Objektiivissa on kaksi eteenpäin suunnattua, polttoväliltään 5,2 mm:n kalansilmäoptiikkaa, joiden kummankin kuvakulma on 190°. Linssistöjen kuvat projisoidaan vierekkäin kameran kennolle siten, että niiden keskinäinen kohdistus ja synkronointi säilyy tarkkana. Näin toteutettuna vr-kuvaaminen on yksinkertaisempaa kuin kahden kameran järjestelmällä.

Objektiivin 60 mm:n stereokanta vastaa ihmisen silmien välistä etäisyyttä ja tuottaa luonnollisen näköisiä stereokuvia.

Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE -objektiivi tulee myyntiin joulukuussa ja maksaa noin 2 400 euroa.