4k-pokkari venyvällä zoomilla Panasonicilta

Kirjoittanut 2.6.2017

Panasonic on esitellyt taskuun mahtuvan travel zoom -kameran, joka tarjoaa mielenkiintoisia ominaisuuksia lomakuvaajille. Uutuuskamera Lumix DC-TZ90 on varustettu 30× optisella zoomilla (kinovastaavuus 24–720 mm), 4k-tarkkuuteen yltävällä kennolla sekä kääntyvällä näytöllä.

24 mm:n laajakulmasta aina 720 mm:n telepäähän yltävä Leica DC Vario-Elmar -objektiivi ja Power O.I.S. -teknologia mahdollistavat kuvien ottamisen lähes kuvausetäisyydestä riippumatta. 20,3 megapikselin High Sensitivity MOS -kennon ja Venus-kuvaprosessori tallentavat kuvat valmistajan mukaan kohinattomina myös heikossa valaistuksessa.

Automaattitarkennus sisältää erilaisia käyttötapoja, kuten Touch AF, hämäräkuvausta helpottava Low Light AF ja Post Focus -teknologiaa tukeva automaattitarkennus, jolloin kuvan tarkennuspistettä voi vaihtaa jälkikäteen 49:stä eri vaihtoehdosta. Manuaalitarkennusta tukevat Focus Peaking ja MF Assist -toiminto.

TZ90:n kolmetuumainen 1040K-kosketusnäyttö on käännettävissä niin, että sitä voi katsoa edestäpäin. Lisäksi kamerassa on tarkka sähköinen etsin. TZ90 tallentaa kuvat myös raw-muodossa.

Videokuvaa voi kuvata 3840 × 2160 -resoluutiolla jopa 30p-kuvanopeudella. Full HD -videoihin voi luoda hidastusefektejä jopa 120 fps -suurnopeuskuvauksella.

Light Composition -kuvaustila auttaa yövalokuvien ikuistamisessa. Monipuoliset luovat filtterit sisältävät useita efektejä, joiden avulla voi toteuttaa muun muassa panoraamakuvia.

TZ90 kytkeytyy langattoman verkkoyhteyden avulla älypuhelimeen tai tablettiin, jolloin kameraa voi kauko-ohjata tai sen kuvia voi lähettää sosiaaliseen mediaan tai ystäville. Usb-latausmahdollisuuden ansiosta kamera on ladattavissa nopeasti myös reissussa, eikä erillistä laturia tarvitse kantaa mukana.

Kameran tarkat ominaisuudet löytyvät Panasonicin tuotesivulta. Hinta ei vielä toistaiseksi ole tiedossa.