Aki-Pekka Sinikoski

Kirjoittanut 17.5.2018

Teinejä, vanhoja miehiä ja Michael Jackson. Aki-Pekka Sinikosken kuvissa pysähdytään, kerrotaan tarinoita, ja aika kuluu hiljalleen.

– Valokuvaajana minua kiinnostaa pinta, identiteetti ja muutos. Maailma ja ihmiset ovat joka hetki erilaisia. Valokuva näyttää tästä kaikesta lyhyen, kapean rajauksen, hän toteaa.

Ratkaiseva hetki, Henri Cartier Bressonin tavaramerkki, ei kiinnosta valokuvaaja Aki-Pekka Sinikoskea. Hänen valokuvissaan ei tapahdu juuri mitään, ihmiset ovat aloillaan katsottavana.

– Minua kiinnostaa enemmän pysähtynyt hetki sen jälkeen, kun jotain on tapahtunut. Ratkaisevat hetket vaikuttavat usein kuvaajien pikkunäppärältä kikkailulta. Minulle tärkeämpää on läsnäolo, Sinikoski sanoo.

Helsinkiläinen Sinikoski on kuvannut muun muassa suomalaisia teinejä ja vanhoja miehiä sekä Michael Jacksonin näköisenä elävää suomalaista nuorta miestä. Kuvissa henkilöt etupäässä istuvat tai seisovat ja katsovat kameraan tai sen ohi.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus palveluun. Painetun lehden tilaajana sinulla on lukuoikeus artikkeliin – valitse Kirjaudu.