Ammattimainen minikopteri DJI:lta

Kirjoittanut 2.8.2022

DJI Mini 3 Pro on iso minikopteripäivitys laadukkaaseen ja turvalliseen ilmakuvaamiseen.

DJI Mini 3 Pro -kuvauskopterissa on kaikki paremmin kuin edeltäjissään – jopa suurelta osin verrattuna kooltaan isompaan DJI Mavic Airiin. Huippukevyt (249 g) minikopteri yhdistää 4K-videokameran ja 48 megapikselin valokuvakameran toisiinsa, ja mahdollistaa laadukkaan ilmakuvaamisen. Mikä parasta, kuvauskopterin keveys ja helppokäyttöisyys mahdollistavat käyttöönoton välittömästi ilman minkäänlaisia verkkokokeita. Pelkkä drone-operaattoriksi rekisteröinti Traficomille riittää lennättämisen aloittamiseen.

Kokoon taitettuna DJI Mini 3 Pro on pituudeltaan, leveydeltään ja painoltaan vain pienen limsatölkin kokoinen, mutta kevyempi. Näin sen voi ottaa kätevästi mukaan kaikkialle ja lähettää ilmaan vaikkapa omalta kämmeneltään. Pienestä koostaan huolimatta se kestää voimakkaitakin tuulia (10,7 m/s). Yhdellä vakioakulla minikopteri voi lentää peräti 34 minuuttia kerrallaan.

DJI Mini 3 Pro -minikopterin kameralla voi kuvata 4K-ultrateräväpiirtoisia videoita jopa 60 kuvan sekuntinopeudella tai 48 megapikselin valokuvia. Kamera hyödyntää 1/1,3 tuuman cmos-kuvakennoa, valovoimaista f/1,7-objektiivia, Dual Native ISO -valoherkkyyttä, hdr-kuvanparannusta ja raw- tai D-Cinelike-väritiloja. Laadukas gimbaali ehkäisee tuulen ja kopterin oman liikkeen aiheuttamat epävakaudet, jolloin kuvamateriaali pysyy terävänä.

Erilaisten kuvaustilojen ja lentoautomaation ansiosta kuvaaminen sujuu myös aloittelijalta vaivattomasti. Uutena ominaisuutena kameran gimbaali kääntyy tarvittaessa 90 astetta, jolloin kopterilla voi kuvata myös pystykuvia helposti. Aiemmista koptereista tutut ActiveTrack-, Spotlight-, Point of Interest- ja MasterShots-kuvaustilat takaavat upeat kuvat ja videot automaattisesti.

Myös DJI Mini 3 Pro -minikopterin ohjaimia on kehitetty uudella tavalla. Kopteri on saatavana nyt myös 5,5 tuuman näytöllä varustetulla DJI RC -ohjaimella, joka lisää kokonaisuuden hintaa vain 170 eurolla. Omalla näytöllä varustettu ohjain on helppokäyttöinen eikä lennättämiseen tarvita lainkaan älypuhelinta. Kopteri on saatavana myös edullisemmalla DJI RC-N1 -ohjaimella, johon voidaan kytkeä Android- tai iOS-älypuhelin ja hyödyntää helppokäyttöistä DJI Fly -sovellusta sekä älypuhelimen näyttöä. Molemmissa ohjaimissa hyödynnetään luotettavaa OcuSync O3 -yhteyttä, jonka kantama on enimmillään jopa kahdeksan kilometriä.

DJI Mini 3 Pro -minikopteri on turvallinen lennättää sen kolmisuuntaisen törmäykseneston ja APAS 4.0 -väistötoiminnon ansiosta. Kopterin paikannustiedot huolehtivat myös siitä, ettei se lennä lentokieltoalueille. Lisäksi korkeusrajoittimet, automaattinen kotiinpaluutoiminto sekä automaattinen ilmaan nouseminen ja laskeutuminen tekevät lennättämisestä turvallista.

Boston Distributionin maahantuomat DJI Mini 3 Pro ja DJI Mini 3 Pro RC maksavat noin 860 euroa ja 1030 euroa. Mallista riippuen kuvauskopterin mukana toimitetaan näytötön DJI RC-N1- tai näytöllinen DJI RC-ohjain ja kaikki muut peruslennättämiseen tarvittavat tarvikkeet. DJI Fly More Kit -tarvikesetti on saatavana noin 200 euron hintaan. Se sisältää kaksi lisäakkua, niiden latausyksikön, kaksi roottorilapasettiä ja kantolaukun. Minikopteriin on saatavana kattava valikoima muitakin lisätarvikkeita.