Ammattivideokamera Canonilta

Kirjoittanut 27.5.2020

Canonin uuden sukupolven EOS C300 Mark III -videokamerassa on uusi 4K Super 35 mm DGO -kenno, 4K/120p-hidastus, suuri dynaaminen alue ja Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus. Uusi kenno ja DIGIC DV7 -kuvaprosessori tuottavat yhdessä tarkan kuvan ja yli 16 valotusaskeleen dynamiikan. Kohinataso on matala jopa ISO 102 400 -herkkyydellä hämärässä – olosuhteissa, joissa ihmissilmälläkin on jo vaikea nähdä.

Super 35 mm DGO (Dual Gain Output) -kenno tuottaa hdr-kuvaa reaaliajassa. DGO-kenno lukee kuvan jokaisen pikselin kahdella eri vahvistustasolla ja yhdistää ne yhdeksi kuvaksi. Suurempi vahvistuslukema optimoidaan, jotta kuvan tummat alueet näkyvät tarkkoina. Pienemmän vahvistuslukeman optimointi varmistaa kuvan kirkkaiden alueiden tarkkuuden. Lopullisessa kuvassa eri pikselien vahvistustasot yhdistetään, joten yksityiskohdat ovat tarkkoja ja tummat kohdat selkeitä.

EOS C300 Mark III tukee jatkuvaa 4K-tallennusta jopa 120 kuvaa sekunnissa sekä Cinema RAW Light- että XF-AVC -muodossa. 2K-rajaustilassa kuvataajuudeksi voidaan valita 12–180 kuvaa sekunnissa. Hidastusta ja nopeusasetuksia voi käyttää nopeasti erillisellä Slow & Fast -painikkeella. Canonin kasvojentunnistustekniikka ja Dual Pixel CMOS AF -tekniikka tunnistavat kasvot automaattisesti, tarkentavat niihin ja seuraavat niitä liikkeessä.

EOS C300 Mark III -mallissa on Canonin Dual Pixel CMOS AF -tekniikka, joka mahdollistaa nopean jatkuvan automaattitarkennuksen. Käyttäjät hyötyvät myös helposta ja tasaisesta kosketustarkennuksesta uudella 4,3-tuumaisella LM-V2-lcd-näytöllä sekä edelleen kehitetystä tarkennuksen ohjauksesta, joka simuloi käsitarkennusta.

Canon EOS C300 Mark III -videokameran myynti alkaa kesäkuussa ja sen suositushinta on noin 12 530 euroa.