Taustakuvaaja: Antti Heljo

Kirjoittanut 26.5.2020

Helsinkiläinen Antti Heljo, 68, on kuvannut tämän kertaisen taustakuvamme. Kuva on otettu kesällä 2019 Eurooppaan suuntautuneella moottoripyöräretkellä.

– Normandian rannikolla sijaitsee Mont Saint-Michel luostarisaari, jonka edustan hiekkadyynit muodostavat upeita muotoja laskuveden aikaan. Paikalle ilmestyneen liitelevän haukan sain kuvaan lisäbonuksena. Kuvauskalustona oli tuolloin Nikon D500 + Tamron 18-400 mm, asetukset 75 mm, 1/320 s, f/ 9.0, ISO 100, Antti kertoo.

Antin innostus valokuvaukseen syttyi jo pikkupoikana hänen selaillessaan isoisänsä vanhoja 1900-alun valokuva-albumeita.

– Ensimmäisen kamerani, kaksisilmäisen Yashica-A 6×6 kameran, sain vanhemmiltani 12-vuotiaana. Ensimmäinen järjestelmärunkoni oli Itä-Saksalainen Exakta 500, sen jälkeen onkin kalustoa ollut eri merkkisistä järkkäreistä ison koon palkkikameroihin. Ennen digiaikaan siirtymistä vietin myös paljon aikaa omien kuvien parissa pimiössä, Antti muistelee.

Millaisia kohteita Antti mielellään kuvaa?

­ ­– Kuvaan lähinnä luontoa sen kaikissa eri muodoissa, kohteiden määrä on rajaton eikä vuodenajalla ole merkitystä. Myös kaupunkikuvaus on alkanut kiinnostaa yhä enemmän.

Entä millainen kuva on Antin mielestä onnistunut kuva?

– Sellainen, joka vastaa omaa visuaalista mielikuvaani ja tunnetta kuvan ottohetkellä, Onnistunut kuva on myös teknisesti virheetön, jokainen kuvaushetki on joka tapauksessa ainutlaatuinen.

Anttia inspiroivia kuvaajia ovat mm. Ansel Adams, Stephen Dalton, Gurcharan Roopra ja Caj Bremer.

Nykyisen kuvauskalustonsa Antti kertoo sisältävän peilittömän Sony A7R IV:n ja valikoiman objektiiveja 14 mm ja 400 mm välillä.