Asko Vivolinille Finnfoto-palkinto

Kirjoittanut 15.3.2019

Kamera-lehdessä pitkään vaikuttaneelle Asko Vivolinille on myönnetty tämänvuotinen Finnfoto-palkinto, jonka antaa Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt.

Perusteluissa todetaan, että Asko Vivolin on tehnyt merkittävää työtä kotimaisen harraste- ja ammattivalokuvauksen parissa:

”Takana on peräti 26 vuoden ura Kamera-lehdessä toimittajana ja päätoimittajana ennen eläkkeellejääntiä. Valokuvapainotteisen lehtityön lisäksi Asko on toiminut koko uransa ajan alan innokkaana kouluttajana ja järjestöaktiivina. Filmiaikaan hän veti kursseja ympäri maata, teemana hyvä mustavalkoinen valokuva niin filmin kuin vedoksenkin kannalta katsottuna. Digiaikana hän on pitänyt myös lukuisia digikuvauksen ja kuvakäsittelyn kursseja eri kohderyhmille.”

Vivolin on myös itse kuvannut aktiivisesti ja osallistunut näyttelyihin.

– Kamera-lehti työpaikkana oli ainutlaatuinen aitiopaikka seurata laajasti alan kehitystä ja tapahtumia niin meillä kuin muuallakin. Minusta valokuvauksen harrastajat ovat se voimavara, josta ala ponnistaa. Ammattina valokuvaus, jos mikä, on ala, joka vaatii tekijältään intohimoa. Se ei ole mikään staattinen maisterinvirka, vaan elämäntapa, kiteyttää Vivolin.

Finnfoto-palkinnon arvo on 5000 euroa.