Automaattitarkenteinen 35-millinen Samyangilta

Kirjoittanut 18.7.2022

Samyang AF 35 mm F1,4 FE II on uusi versio Sonyn kameroille suunnitellusta AF 35 mm F1,4 FE -objektiivista.

Tässä laajakulmaobjektiivissa on luonnollinen perspektiivi, valmistajansa mukaan erinomainen optinen suorituskyky jopa suurimmalla f/1,4-aukolla ja se toimii hyvin myös hämärässä. Kiinteäpolttovälinen objektiivi on optimoitu muotokuviin, maisemiin, lifestyle-kuvaukseen ja videokuvaukseen.

Uusi 35 mm sisältää Samyangin tärkeimmät ominaisuudet, kuten tarkennuksen pitopainikkeen, mukautettavan kytkimen ja Samyangin suositun lineaarisen askelmoottorin, joka tyydyttää sekä valokuvaajia että videokuvaajia hiljaisemmalla ja täsmällisemmällä tarkennuslinssiryhmien ohjauksella.

Optinen rakenne koostuu 11 elementistä 9 ryhmässä. Objektiivissa on kaksi HR- ja kaksi ASP-elementtiä (asfääriset elementit). Kehittynyt pinnoitetekniikka säilyttää kuvan kirkkauden myös haastavissa valaistusolosuhteissa.

Samyangin lineaarinen askelmoottori (STM) tarjoaa nopean, tarkan ja hiljaisen automaattitarkennukseen ja seurannan. Uusi versio on optimoitu valokuvien lisäksi myös videokuvaukseen minimaalisen tärinän ja kohinan ansiosta.

Säätiivistys (neljällä alueella) takaa käytön myös vaikeissa sääolosuhteissa ja suojaa objektiivia kevyeltä sateelta, lumelta ja pölyltä.

Painamalla objektiivin sivussa olevaa tarkennuksen pitopainiketta objektiivi lukittuu tiettyyn tarkennusetäisyyteen. Painikkeella voit myös määrittää toimintoja kameran asetuksissa, kuten Eye AF.

Mukautettava kytkin voidaan asettaa siten, että aukkoa voidaan säätää äänettömästi tarkennusrengasta kiertämällä. Käyttämällä Samyang Lens Station -objektiiviasemaa (lisävaruste) voit määrittää tilan omien mieltymystesi mukaiseksi.

Focus Nordicin maahantuoma Samyang AF 35 mm F1,4 FE II maksaa noin 710 euroa.