Canon Student Development 2024

Kirjoittanut 13.2.2024

Arvostetun Canon Student Development 2024 -ohjelman haku on jälleen avoinna. Ohjelma järjestetään nyt kahdeksatta kertaa, ja se on tähän mennessä auttanut satoja valokuvausalan opiskelijoita ottamaan tärkeät ensimmäiset askeleet kuvajournalismin uralla. Alan johtava ohjelma tarjoaa osallistujille mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia ja näkemyksiä ammattilaisten kanssa sekä osallistua alan keskeisiin tapahtumiin.

Ohjelmaan voivat hakea 12.2. – 7.3.2024 välisenä aikana Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa asuvat opiskelijat ja harjoittelijat. Tarjolla on lisäksi rajoitettu määrä paikkoja alan ammattilaisten suosittelemille henkilöille. Hakemukset käsittelee Getty Images-, Reuters-, AFP- ja EPA-kuvatoimistojen toimittajista koostuva paneeli, joka tekee lopulliset valinnat ohjelmaan valituista opiskelijoista.

Ohjelmaan valitut opiskelijat saavat kukin työparikseen yhden ohjelman asiantuntijamentoreista. Mentorin kanssa he pääsevät keskustelemaan kahden kesken niin tämänhetkisestä työstään kuin pitkän aikavälin uratoiveistaan. Kesän aikana opiskelijoilla on mentorinsa kanssa useita etätapaamisia, joissa keskitytään portfolion ja projektiselosteen hiomiseen. Tarkoituksena on ennen kaikkea tutustuttaa opiskelijat uusiin keinoihin, joiden avulla he voivat kehittää kerronnallisia taitojaan ja löytää oman kuvaustyylinsä.

Tämä vuoden ohjelma huipentuu syyskuuhun, jolloin 25 opiskelijaa saa kutsun nelipäiväiseen työpajaan, joka järjestetään Espanjan Gironassa. Työpaja sisältyy myös vierailu Ranskan Peripignanissa järjestettävillä kansainvälisillä Visa pour l’Image -kuvajournalismifestivaaleilla. Työpaja toimii lämminhenkisenä foorumina, joka tarjoaa osallistujille tilaisuuden vaihtaa ajatuksia ja verkostoitua arvostettujen ammattilaisten kanssa. Sen lisäksi, että opiskelijat pääsevät tutustumaan Visa pour l’Image -tapahtuman tärkeimpiin näyttelyihin ja iltanäytöksiin, heille tarjotaan myös tilaisuus osallistua opettaviin portfoliokatselmuksiin sekä verkostojen laajentamiseen.

Lisätiedot täältä: https://www.canon.fi/get-involved/student-development-programme/