Canonilta aps-c-kamera R-sarjaan

Kirjoittanut 9.7.2022

Canonin peilittömässä EOS R7 -järjestelmäkamerassa EOS R – kamerajärjestelmän edut yhdistyvät aps-c-kennokokoon. Canon EOS R7 on nopea, EOS R -kamerajärjestelmän lippulaivamalleista tutulla automaattitarkennuksella varustettu ja se soveltuu luonto- ja urheiluvalokuvaajille.

EOS R7 tunnistaa automaattisesti esimerkiksi kohteen pään, kasvot tai silmät 100 % koko kuvan alueelta.

Kamerassa on Touch and Drag – automaattitarkennustoiminto, jonka avulla kuvaaja voi hallita automaattitarkennusta koskettamalla näyttöä. EOS R7 on ensimmäinen EOS R -sarjan järjestelmäkamera, joka on varustettu yhdistetyllä automaattitarkennuksen monitoimiohjaimella ja säätörenkaalla.

EOS R7:n mekaaninen suljin on kaikista EOS-sarjan aps-c-kameroista nopein (15 fps) ja myös sen elektroninen suljin on erittäin nopea (30 fps). Kameran mekaanisen sulkimen lyhin suljinaika on vain 1/8000 sekuntia, kun taas sen sähköisen sulkimen vastaava arvo on 1/16000 sekuntia. Esikuvaustilassa kamera kuvaa jo 0,5 sekuntia ennen kuin suljinta on painettu.

Sisäänrakennetun IBIS-vakaimen (In-Body Image Stabilizer) ansiosta EOS R7 sopii hyvin kuvaajille, jotka liikkuvat paljon kuvaamisen aikana tai kuvaavat usein käsivaralta useiden sekuntien ajan. Ensimmäistä kertaa EOS-sarjan historiassa kuvanvakainjärjestelmää voidaan käyttää myös horisontin tasaamiseen silloin, kun Auto-level-ominaisuus on käytössä. Vakain myös tasaa kameran ei-toivottua liikettä uusilla panoraama- tai panorointitiloilla kuvatessa.

EOS R7 painaa akun ja muistikortin kanssa vain 612 grammaa. Kompakti mutta kestävä EOS R7 on suunniteltu säänkestäväksi, joten se sopii myös haastavissa olosuhteissa työskenteleville kuvaajille.

EOS R7 tarjoaa käyttäjälleen mahdollisuuden kuvata 4K-videota 60 kuvan sekuntinopeudella. 4K-kuva ylinäytteistetään 7K-kuvasta korkeimman mahdollisen kuvanlaadun takaamiseksi. Se voidaan toistaa kameran sisäisellä HDR PQ -toiminnolla (YCbCr 4:2:2, 10-bittinen) tai hdmi-liitännällä yhdistetyllä laitteella. Kameralla on mahdollista tallentaa jopa yli 30 minuutin yksittäisiä videoklippejä ja sillä voidaan tallentaa 4K-laatuista kuvaa jopa 60 minuutin ajan.

Canon EOS R7 + kiinnityssovitin EF-EOS R maksaa noin 1 600 euroa.

Canon EOS R7 + RF-S 18–150mm F3.5-6.3 IS STM + kiinnityssovitin EF-EOS R maksaa noin 2 020 euroa.