EISA Maestro 2022 Suomen voittajat

Kirjoittanut 1.7.2022

Vuoden ensimmäisessä Kamera-lehden numerossa 1/2022 julkaistiin EISA Maestro 2022 –valokuvakilpailu. Kolmen kärki erottui lopulta suhteellisen selkeästi ja helpotti tuomariston valintaa.

Iloa tuotiin esiin sekä konkreettisesti että hyvinkin abstraktisesti.

Voittajasarjan ottanut Jenni Oranen on kuvannut 16 vuotta ja ammattimaisesti lähes 10 vuotta. Hän on valmistunut Jyväskylän ammattiopistosta ja sen jälkeen täydentänyt valokuvaajan ammattitutkinnolla VVI:ssä.

Oranen kuvaa mielellään ihmisiä.

– Saan työssäni sekä kohdata ihmisiä, että tarkkailla heitä ja se on mielestäni parasta. Henkilö- ja muotokuvausten puolella saan käyttää vahvuuttani kohdata ihmiset ja olla heidän apunaan sekä opastajanaan kuvauksen läpi, saan rohkeasti astua esiin ja auttaa ihmistä näyttämään parhaat puolet itsestään hyvässä ja rennossa ilmapiirissä. Rakastan seurata ihmisiä ja heidän liikkeitään, valon kulkua ja ohikiitäviä hetkiä. Tapahtumissa ja tilaisuuksissa saan sulautua joukkoon, olla joka hetkessä läsnä, mutta huomaamattomasti. Se tuo ihanaa vastapainoa muotokuvauksissa esillä olevaan näkyvän minän rooliin. Ihmisissä minua erityisesti kiinnostavat tarinat. Heidän tarinansa, asiansa, hetkensä. Se, kuinka voin kertoa heidät ja hetket kuvin, Oranen kertoo.

Valitut kuvasarjat tänä vuonna:

  • Elämäni ilot, Jenni Oranen, Kankainen
  • Ilo, Toivo Koivisto, Helsinki
  • Scents of an African Wedding, Jukka-Pekka Korpi-Vartiainen, Kuopio