Canonilta kevyt kinokoon peilitön

Kirjoittanut 27.2.2023

Canon on esitellyt uuden, peilittömän täyden kinokoon EOS R8 -kameran, joka hyödyntää EOS R6 Mark II -mallista tuttuja teknisiä ominaisuuksia. Tämä kompakti, kooltaan EOS RP -kameraa muistuttava laite tarjoaa monipuolista suorituskykyä niin valo- ja videokuvauksen harrastajille kuin alan opiskelijoillekin.

Kamerassa on kinokokoinen 24,2 megapikselin cmos-kenno, suuri ISO-herkkyys ja entistä laajempi dynaaminen alue.

Kennon lukunopeus mahdollistaa kuvaamisen 40 kuvan sekuntivauhdilla sekä vähäkohinaisten kuvien ottamisen suurella ISO-herkkyydellä (jopa ISO 102 400).

Muistikortin ja akun kanssa noin 461 grammaa painava EOS R8 -kamera on Canonin kaikkien aikojen kevyin täyden kinokoon EOS R -järjestelmän malli. Kamera on 132,5 mm leveä, 86,1 mm paksu ja 70 mm korkea.

EOS R8 -kameran kuvakennon ansiosta voi tallentaa koko kennon leveydeltä 6K-tarkkuudesta ylinäytteistettyä 4K@60p-videokuvaa, kun halutaan tarkkaa videosisältöä, ja FHD@180p-kuvaa, kun halutaan hidastettua kuvaa. EOS R8 tukee myös Canon Log 3:n käyttöä sisäiseen tallennukseen (10-bittinen YCbCr 4:2:2 H.265). Myös HDR PQ- ja HDR Movie -tiloja on mahdollista hyödyntää HDR-työnkuluissa.

EOS R8 -kamerassa on myös toiminto, joka kompensoi kuvakulman muutoksia tarkennusetäisyyden säätämisen yhteydessä. Kameralla voi myös kuvata videota jopa kaksi tuntia yhteen menoon.

EOS R8 -kamerassa on sama Dual Pixel CMOS AF II -tarkennus kuin EOS R6 Mark II mallissa, ja se tarkentaakin vain 0,03 sekunnissa jopa silloin, kun kuvia otetaan elektronisella sulkimella 40 kuvan sekuntinopeudella.

Sisäänrakennetun 2,4 GHz:n wi-fi- ja bluetooth-yhteyden ansiosta kuvia ja videoita on helppo jakaa ja Camera Connect -sovelluksen käyttö sujuu vaivatta. WPA/WPA2/WPA3-Personal-salaus puolestaan takaa, että yhteys on turvallinen. EOS R8 on iOS MFI -sertifioitu, joten kuvia ja videoita on mahdollista siirtää suoraan myös iPhone-laitteisiin. EOS R8 -kameraa voidaan käyttää myös web-kamerana sen USB Video Class- ja USB Audio Device Class -tuen ansiosta.

Canon EOS R8 tulee myyntiin huhtikuussa 2023 ja maksaa noin 1 920 euroa (runko) tai 2 130 euroa (runko + RF 24–50mm F4.5–6.3 IS STM).