Canonilta kompakti-kamera vloggaajille

Kirjoittanut 24.5.2023

Canon PowerShot V10 on kevyt (211 g) ja helppokäyttöinen vlogikamera sisällöntuottajille. Taskuun mahtuva PowerShot V10 tarjoaa lifestyle- ja matkailusisällön tuottajille laitteen, jossa mukana ovat myös laadukkaat mikrofonit ja sisäänrakennettu jalusta.

Tukeva pystyrunko on muotoilultaan Canonille täysin uusi. Kamera kulkee helposti mukana ja on huomaamaton, myös käyttäjän kuvatessa itseään ruuhkaisissa paikoissa. Keskitetyn kuvauspainikkeen ansiosta kameraa voi ohjata nopeasti ja näppärästi yhdellä kädellä.

PowerShot V10:ssä on kookas, 1-tuumainen cmos-kenno, joka pystyy tuottamaan 4K-videolaatua ja tarjoaa samalla myös still-kuvaustoimintoja. Elokuvamaisen tunnelman lisäämiseksi kuvaajat voivat käyttää mitä tahansa 14:tä sisältyvästä värisuodatintehosteesta ja Smooth Skin -tilasta. Movie Digital IS -tila sopii videokuvaamiseen käsivaralta, sillä se auttaa vaimentamaan kameran tärinää.

PowerShot V10:llä voi kuvata sekä vaaka- että pystyasennossa ja tallentaa jopa tunnin yhtäjaksoista videokuvaa, mikä soveltuu hyvin sosiaalisen median kanavien vaatimuksiin. Lisäksi kameran automaattinen tasaustoiminto auttaa pitämään videon suorassa ja välttämään vinoja videoleikkeitä, mikä vähentää sisällön muokkaamiseen kuluvaa aikaa.

PowerShot V10 sopii myös ulkoilma- tai kaupunkiympäristöön, sillä siinä on kaksi suurta stereomikrofonia. Kamerassa on myös kolmas mikrofoni äänen kohinan vaimentamista varten. Sisäänrakennettua tuulisuodatinta voidaan täydentää tuulisuojalla, joka parantaa äänenlaatua entisestään ulkotiloissa. Tuulisuoja sisältyy Canon PowerShot V10 Advanced Kit -pakettiin vakiona.

Kamerassa on 2,0-tuumainen lcd-kosketusnäyttö, jonka voi kääntää etupuolelle. Sisäänrakennettu jalusta antaa mahdollisuuden tallentaa laiteriippumatonta sisältöä, kuten ruoka-, musiikki-, opastusvideot tai muita suosittuja formaatteja.

PowerShot V10 on täysin yhteensopiva Canon Camera Connect -sovelluksen kanssa, joten videot voi siirtää älypuhelimeen tai tablettiin wi-fi:n välityksellä vaivattomasti. Kamerassa on sekä hdmi- että usb-portti, jonka avulla tallenteiden siirto onnistuu helposti tietokoneeseen tai kameraa voi käyttää web-kamerana. Jos lisälatausta tarvitaan, kameran voi ladata laitteen usb-c-portin kautta.

Canon PowerShot V10 tulee myyntiin kahdessa kokoonpanossa. Standard Kit -paketti sisältää kameran, virtajohdon, pehmeän kotelon, objektiivin suojuksen, tuulisuojan ja rannehihnan. Niille, jotka haluavat enemmän luovia vaihtoehtoja, SmallRigin kanssa yhteistyössä suunniteltu Advanced Kit -paketti sisältää myös kehikon, jota voidaan käyttää rengasvalon kiinnittämiseen tai ulkoiselle mikrofonille.

Canon PowerShot V10 tulee myyntiin kesäkuussa 2023 kahtena eri vaihtoehtona. Starter kit maksaa noin 500 euroa ja advanced kit noin 530 euroa.