DJI:lta kolmen kameran kuvauskopteri

Kirjoittanut 30.5.2023

DJI Mavic 3 Pro on markkinoiden ensimmäinen kolmoiskameralla varustettu kuvauskopteri.

Kolmoiskamerajärjestelmällä varustettu DJI Mavic 3 Pro -kuvauskopteri sisältää yhden Hasselblad- ja kaksi teleobjektiivia, 43 minuutin lentoajan akun, monisuuntaisen väistötekniikan sekä kahdeksan kilometrin kantaman.

Lippulaivakopterissa on uuden sukupolven kuvausominaisuudet kolmoiskamerajärjestelmän ansiosta. Objektiivien 24, 70 ja 166 millimetrin polttovälien (kinovastaavuus) avulla, olipa kyseessä ympäristön kuvaaminen laajakulmaisella näkymällä tai kohdistaminen yhteen tiettyyn kohteeseen, erilaiset kameraobjektiivit tuovat kuvaajalle laajan hallinnan oman tarinansa kertomiseen.

DJI Mavic 3 Pro -kuvauskopterin pääkamerana toimii edelleen 4/3 cmos Hasselblad-kamera 24 mm f/2,8–11 -objektiivilla (kinovastaavuus). Se tukee 12-bittisiä raw-kuvia jopa 12,8 askeleen alkuperäisellä dynaamisella alueella. Lisäksi HNCS-väritekniikka tallentaa tarkasti kaikki ihmissilmän havaitsemat värit. Kamera kykenee jopa 5,1K-videotallennukseen 50 kuvan sekuntinopeudella tai DCI 4K -videotallennukseen 120 kuvan sekuntinopeudella. Lisäksi kamerassa on miljardin sävyn 10-bittinen D-Log M -väriprofiili.

Kuvauskopterin keskikokoinen telekamera vastaa kinokameraa 70 millimetrin f/2,8-objektiivilla ja sopii useisiin kuvaustilanteisiin 1/1,3 tuuman cmos-kennon ja kolminkertaisen optisen zoomin avulla. Se pystyy kuvaamaan 48 megapikselin valokuvia ja tallentamaan 4K-videota 60 kuvan sekuntinopeudella D-Log M -väriprofiililla.

Toinen telekamera vastaa kinokameraa 166 millimetrin objektiivilla ja tehostaa kopterin kuvauskykyjä 1/2 tuuman cmos-kennolla ja f/3,4-aukolla. Se tukee 4K-videotallennusta 60 kuvan sekuntinopeudella seitsenkertaisella optisella zoomilla ja 12 megapikselin valokuvilla. Hybridizoom mahdollistaa jopa 28-kertaisen suurennoksen, jonka ansiosta kopteria ei tarvitse lennättää lähellä haastavia kohteita.

DJI Mavic 3 Pro -kuvauskopterin ja ohjaimen välinen langaton O3+ -yhteys mahdollistaa reaaliaikaisen videokuvan lähettämisen 1080p-tarkkuudella 60 kuvan sekuntinopeudella. Lentäminen on myös turvallista, koska kuvauskopteri ehkäisee törmäykset edestä, takaa, alta ja yläpuolelta. Kehittyneen APAS 5.0 -järjestelmän ansiosta esteiden väistely onnistuu myös kovassa vauhdissa. Ohjaaja voi lennättää kopteria jopa 43 minuuttia yhdellä latauksella.

DJI Mavic 3 Pro Cine -kopterimalli tarjoaa monipuoliset vaihtoehdot ammattimaisille kuvaajille. Kaikki kolme kameraa tukevat Apple ProRes 422 HQ-, Apple ProRes 422- ja Apple ProRes 422 LT -videoformaatteja. Kopterissa on myös sisäänrakennettu yhden teratavun SSD-tallennustila ja 10 gigabitin Lightspeed-kaapeli, jotka helpottavat ammattimaista työprosessia.

DJI Mavic 3 Pro -malli on yhteensopiva monien aiempien Mavic 3 -tarvikkeiden kanssa, kuten DJI RC Pro-, DJI RC- ja DJI RC Motion 2 -ohjaimien sekä DJI Goggles Integra- ja DJI Goggles 2-lentolasien kanssa.

Boston Distributionin maahantuoma DJI Mavic 3 Pro tulee myyntiin neljänä eri versiona. DJI Mavic 3 Pro (DJI RC) maksaa noin 2 170 euroa ja sisältää näytöllisen DJI RC -ohjaimen. DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (DJI RC) maksaa noin 2 900 euroa ja sisältää näytöllisen DJI RC -ohjaimen lisäksi kaksi lisäakkua, 100 watin latausyksikön, kuusi roottorilapaa, ND-suodatinsetin ja kantolaukun. DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (DJI RC PRO) maksaa noin 3 620 euroa ja sisältää ammattitason näytöllisen DJI RC PRO -ohjaimen lisäksi kaksi lisäakkua, 100 watin latausyksikön, kuusi roottorilapaa, ND-suodatinsetin ja kantolaukun. DJI Mavic 3 Pro Cine Premium Combo maksaa noin 4 770 euroa ja sisältää Cine-kuvauskopterin ja ammattitason näytöllisen DJI RC PRO -ohjaimen lisäksi kaksi lisäakkua, 100 watin latausyksikön, kuusi roottorilapaa, ND-suodatinsetin ja kantolaukun.