Edulliset laatukiikarit

Kirjoittanut 27.5.2016

Steiner on tunnettu maailmalla erityisesti merikiikareistaan sekä sotilaskäyttöön suunnitelluista malleistaan, jotka ovat paitsi valovoimaisia, myös iskun, kosteuden ja meriveden kestäviä.

Uusi Observer-sarja tuo edullisen laatuvaihtoehdon jokamiessarjan kiikarivalikoimaan. Observer-kiikareista julkaistaan kaksi mallia, 8×42 ja 10×42. Ne ovat maahantuoja Focus Nordicin mukaan erittäin kestäviä ja optisesti laadukkaita, mutta aggressiivisesti hinnoitteluja. Teemu Salminen Steineria maahantuovalta Focus Nordicilta sanookin, että ensimmäistä kertaa eurooppalainen kiikarivalmistaja pystyy haastamaan aasialaiset tässä hintaluokassa.

Kiikarien kompaktin koon mahdollistaa kattoprismarakenne. Runko on makrolon-polykarbonaattia, ja sen taataan kestävän lämpötiloja -15° – +55°. Ulkopinta on liukumatonta ja öljyä kestävää NBR-kumia.

Steinerin Fast-Close-Focus-järjestelmän ansiosta tarkentaminen on todella nopeaa ja kiikarit tarkentuvat poikkeuksellisen lähelle, joten ne sopivat vaikkapa hyönteisten tarkkailuun luonnossa. Silmäsuppilot ovat ihoystävällistä silikonia.

Observereita on saatavana heti jälleenmyyjiltä. Steiner Observer 8×42:n hinta on noin 330 euroa, 10×42:n noin 360 euroa.