Taustakuvaaja: Kristiina Sievi-Korte

Kirjoittanut 26.5.2016

Kristiina Sievi-Korte. Kuva: Minna Jerrman

Vantaalainen Kristiina Sievi-Korte (s. 1967) on kuvannut kesäisen taustakuvan niitystä.

– Minun juttuni ovat tuotekuvamaiset lähikuvat, ovat ne sitten luontokuvaa tai mitä tahansa muuta. Ja viimeksi innostuin taiteellisemmasta maisemakuvasta, hän kertoo.

Kristiina suosii kuvaamisessa isoa aukkoa, jos vain mahdollista.

– Tykkään irrottaa kohteen taustasta, ja samalla huomio keskittyy itse aiheeseen, hän sanoo.

Kristiina aloitti valokuvaamisen alle viisi vuotta sitten. Nyt hän päättää juuri vuoden kestäneet visuaalisen journalismin ja valokuvauksen opinnot HEOssa.

Hän kertoo oppineensa koulun lisäksi paljon kuvaavilta ystäviltään.

– Olen käynyt kavereiden kanssa kuvausretkillä. Ja olen päässyt heidän kauttaan jyvälle kameran tekniikasta, sillä he ovat taitavia siinä.

– Samalla olen tajunnut, miten eri tavalla näemme asioita. Että ahaa, tuo löysi tuosta tuollaisen jutun, mitä minä en huomannutkaan. Tämä on laajentanut näkökulmaani, miten itsekin voisin kuvata.

Kristiina kertoo pitävänsä kuvista, joista välittyy tunne.

– Kuvasta pitää tulla läpi jotain koskettavaa. En pidä kiiltokuvista, mieluummin kuvassa voi olla jotain vähän rajua tai raffia.

Kristiina otti taustakuvan kotitalonsa lähettyvillä olevalla hoidetulla niittyalueella, jossa on myös lampi ja tammia. Hän tavoitteli kuvassa rauhallisuutta ja valoisuutta, jotta se toimisi nettisivulla.

– Niityllä on aivan loistava käydä kuvailemassa. Aina löytää jotain uutta.

– Siellä on myös viljelypalstoja, joissa on ötököitä, kukkia ja lintuja. Aina välillä huutelen viljelijöille, että en ole varastamassa mitään, minä vain varastan kameralla, hän nauraa.

Mikä on sitten Kristiinan kuvaajan motto?

– Innostu ja ole utelias. Aina pitää kokeilla uusia juttuja, hän sanoo.