EISA Maestro -kilpailun voitto Espanjaan

Kirjoittanut 15.9.2016

Maisema

Eisa Maestro 2016 -loppukilpailun voitti espanjalainen Miguel Cabezas. Tuomariston muodostivat lähes 20 eurooppalaisen valokuvausalan lehden päätoimittajat, Kamera-lehti näiden mukana. Tutustu voittajien kuvasarjoihin ylägalleriasta!

1. palkinto

Miguel CabezasCantabrian merellä | Miguel Cabezas | Espanja

Miguel löytää inspiraationsa ainekset Cantabrian meren rannoilta. Hänelle kameran kanssa ulkoilu on voimauttavaa, ja rosoisten kivien ja merellisten maisemien kuvaaminen on myös tapa harrastaa liikuntaa. Se tarjoaa mahdollisuuden vapautua rutiineista ja kokeilla uusia asioita.

Miguelin kuvat ovat enimmäkseen mustavalkoisia, ilmaisultaan voimakkaita ja pelkistettyjä. Hän etsii maisemasta rakenteita, joiden avulla kokoaa tuntemuksensa kuviksi. Otoksissa on koskematonta kauneutta ja hienostuneisuutta.

Voittosarjassa näkyy suhde ja rakkaus mereen. Kuvat on otettu eri puolilla hienoa Cantabrian rannikkoa. Rauhaa ja unenomaista tunnelmaa huokuvat valotukset ovat olleet mahdollisia käyttämällä objektiivin edessä harmaasuodinta.

2. palkinto

Eberhard EhmkeEberhard Ehmke | Saksa

Eberhardin kuvakokonaisuus esittelee neljä vuodenaikaa ylhäältä nähtynä. Mehiläispesiä kukkivan tarhan keskellä keväällä, viljelijä korjaamassa maissia aurinkoisena iltapäivänä syksyllä, ja lumiset puut talvella metsässä, jota halkoo tahrattoman musta asfaltti jossain kaukaisessa kylässä.

Eberhard on kuvannut maaseutua lintuperspektiivistä kopterilennokilla. Hän näyttää kuvillaan Saksan maaseudun kauneuden tästä perspektiivistä. Kuvissa luonnonmaisema yhdistyy maatalouden muokkaamiin pinnanmuotoihin, ja lopputulos on puhdasta kuvauksen estetiikkaa. Kuvat hyödyntävät erinomaisella tavalla nykyaikaista ilmakuvaustekniikkaa ja kertovat ympäristöstämme ajattomalla tyylillä.

3. palkinto

Martin RakMartin Rak | Tsekin tasavalta

Martin on syntynyt vuonna 1984 Prahassa ja on asunut siellä koko elämänsä. Hän kertoo saaneensa ensimmäisen kameransa isoisältään kuusivuotiaana. Siitä lähtien hän on ollut kiinnostunut valokuvauksesta.

Vuonna 2009 hän osti ensimmäisen digitaalisen järjestelmäkameransa, minkä jälkeen valokuvaus on ollut keskeisessä osassa hänen elämäänsä. Vapaa-ajat kuluvat kameran kanssa lähiluonnossa tai matkoilla, ja useimmiten kuvauskohteiksi valikoituvat maisema-aiheet.

Martin sanoo pitävänsä myös luontokuvauksesta kuitenkaan vierastamatta arkkitehtuurikuvaustakaan. Viime aikoina hän on ollut kiinnostunut mustavalkokuvauksesta, joka yhdessä pitkien valotusten kanssa vie todellisesta maailmasta mielikuvitusmaisemien syvyyksiin.

Logo-maestro-2016