Kirjauutuudet: syyskuu

Kirjoittanut 15.9.2016

Karoliina Paatos
American cowboy
Angry Bat | 42 euroa

Karoliina Paatoksen kirja on upea jo esineenä: kannet ovat metallinhohtoista ruskeaa kangasta ja osa hienosti painetuista kuvista levittäytyy yli 40 cm:n maisemiksi. Paatos on kuvannut vuosien ajan amerikkalaista cowboy-elämää. Toisin kuin saattaisi olettaa, kuvista välittyy hiljainen tyyneys sekä yhteys ihmisten ja hevosten välillä. Värimaailmaltaan hillityt kuvat kertovat myös nuorten astumisesta lehmipaimenen uralle.

Fintiaanit

Meeri Koutaniemi & Katja Kettu & Maria Seppälä
Fintiaanien mailla
WSOY | 320 sivua | 22,90  euroa

Meistä harva on kuullut fintiaaneista, suomalaisten ja intiaanien jälkeläisistä, ennen tätä kirjaa. Valokuvaaja Meeri Koutaniemi on yhdessä Katja Ketun ja Maria Seppälän kanssa toteuttanut teoksen, joka kertoo fintiaanien elämästä Pohjois-Amerikassa. Lähestymistapa on reportaasimainen ja samalla hyvin intiimi. Koutaniemi on poiminut tarkkanäköisesti kuviinsa suomalaisia kasvonpiirteitä, saunaa ja sisua. Monet mustavalko- ja värikuvista näkisi mielellään isompinakin.

Kiehtovat-linnut-auk2

Lauri Lajunen & Jari Peltomäki ym.
Kiehtovat linnut
Docendo | 204 sivua | 26,90 euroa

Mikä on Ahvenanmaan maakuntalintu? Miltä näyttää kyläkutojan solmupesä? Kiehtovat linnut on erilainen lintukirja. Siihen on koottu häkellyttävä määrä kuvia sekä tietoa lintujen erikoisuuksista. Mukana on paljon hienoja kuvia kotoisista ja eksoottisistakin linnuista. Lopussa on Trivial Birdsuit -kysymyksiä. Lahjaksi luonnonystävälle.