Epson Perfection V850 Pro

Kirjoittanut 1.4.2016

Epson V850:llä skannaat monenlaiset diat, negat ja paperikuvat.

Epson Perfection V850 Pro on tasoskanneri, jolla voi digitoida filmien lisäksi myös pintaoriginaaleja. Testattavaksi se tuli yhdessä SilverFast 8 SE -skannausohjelman kanssa.

Ihan uutuustuote ei V850 Pro ole – se julkistettiin Photokina-messujen yhteydessä syyskuussa 2014 yhdessä sisarmallinsa V800:n kanssa. Skannereiden päivittäminen on sen verran verkkaista, että seuraavaa versiota saa odotella muutaman vuoden, mikäli sitä enää tuleekaan. Edellinen vastaava malli, eli V750, julkistettiin helmikuussa 2006.

Uutuusversion ominaisuuksista valmistaja mainitsee pienemmän virrankulutuksen ja nopeamman lämpenemisajan. Kummankin asian taustalla on sama tekninen harppaus – maailma on siirtynyt led-valojen käyttöön useissa sovelluskohteissa, eikä tämä skanneri ole poikkeus.

V850 Pro ja V800 ovat miltei sama tuote, ero on pääasiassa varustuksessa. V800 toimitetaan SilverFast SE 8 -skannausohjelmalla varustettuna, V850:n mukana tulee kehittyneempi SilverFast SE Plus 8 ja kaksi sarjaa filmipitimiä. Filminpitimiin on asennettu anti-Newton –käsitellyt läpinäkyvät muovit varmistamaan originaalin suorana pysymistä skannauksen aikana.

Kinodioja varten pitimiä on kahdenlaisia: diakehyksissä olevat ja filmiliuskat erikseen. Filmikokoja on kinon lisäksi rullafilmi sekä 4 x 5 ja 8 x 10 tuuman laakafilmi. Pienempi laakafilmikoko skannataan muovisessa pitimessä. Iso laakafilmi asetetaan suoraan skannerin lasille kohdistusmaskin avulla. Halutessa voi tilata Epsonilta ilmaiseksi märkäpitimen, jossa varmistetaan filmin tasaisena pysyminen käyttämällä erityistä skannausnestettä.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus palveluun. Painetun lehden tilaajana sinulla on lukuoikeus artikkeliin – valitse Kirjaudu.