Fotografiskan kesänäyttely

Kirjoittanut 19.6.2018

Oletko lähdössä kesällä Tukholmaan? Käy samalla näyttelyissä.

Mitä olisi Tukholman-matka ilman vierailua Fotografiskassa, monien valokuvanäyttelyiden kulttuurikeskuksessa. Tämän kesän näyttelyiden aiheita ovat Beatlesistä tuttu Linda McCartney, käsitellyt taianomaiset luontokuvat ja glamour-henkiset henkilökuvat.

Linda ja Mary McCartneyn kuvakokonaisuus käsittelee äidin ja tyttären välistä suhdetta. Paul McCartneyn vaimo Linda aloitti valokuvaamisen 1960-luvulla. Hän kuvasi mm. Jimi Hendrixiä ja The Rolling Stonesia.

Lindan kuville on tyypillistä hetkessä ja tunnelmassa eläminen. Samaa tyyliä jatkaa kuvissaan myös hänen tyttärensä Mary.

Buffalo, Simen Johan

Simen Johanin luontokuvat yllättävät ja houkuttelevat tarkempaan tarkasteluun. Hän yhdistää villieläinkuviinsa vaikkapa kuvaelementtejä kaatopaikalta, mikä tekee kokonaisuuksista taikurimaisen outoja. Johanin töiden tunnusmerkki on upea valo.

La fille en platre IV , Paris 2009 @Cathleen Naundorf

Cathleen Naundorf on sitä vastoin tunnustettu muotikuvaaja, jonka otokset ovat ajattomia ja täynnä glamouria. Hän on kuvannut Polaroid-kuvia ja käsitellyt niiden pintaa eri tavoin.

Fotografiskaan on helppo päästä. Se sijaitsee Tukholmassa kävelyetäisyydellä satamasta ja vanhasta kaupungista.