Haastan Sinut – #kesäkuvaakotikaupunkisi

Kirjoittanut 13.6.2017

Lähdin eräänä aamuna kävelemään kotikaupunkini katuja kameran kanssa. Varsin pian minulle valkeni, kuinka me tamperelaiset elämme juuri nyt keskellä suurta rakennustyömaata. Tämä havainto tiivisti kuvaamistani ja etsinkin sitten erilaisia kohtia, joissa rakennustyömaat näkyivät kunnolla kaupunkimiljöössä, ja tietenkin juuri Tampereella.

Hauska yhteensattuma oli, että samana päivänä, kun kuvasin, vietimme Tampereella myös ratikkapäivää – Kajaanista Helsinkiin matkalla ollut ratikka kuljetettiin Keskustorille meidän tamperelaisten ihmeteltäväksi. Ohhoh.

Olin herännyt aamulla viiden aikaan ja lähtenyt liikkeelle (ei voi sanoa, että Tampere olisi ihan ”city that never sleeps”… ainakaan arkisena tiistaiaamuna… 🙂 ), joten satuin paikalle heti kuuden jälkeen, kun ratikkaa viriteltiin ihmeteltäväksemme.

Olin kuullut aiemmin, että Hämeenkatu ja Itsenäisyydenkatu ovat varsinaisia pullonkauloja, ja jopa hämäläinenkin autokuski hermostuu siellä. Siispä suuntasin katsomaan, miten ratikan rakentaminen etenee siellä… ja olin iloinen, ettei minun tarvitse liikkua kovinkaan usein autolla keskustassa, varsinkaan ruuhka-aikoina…

Ja kun katsoo meidän tamperelaisten kansallismaisemia tällä hetkellä, niin lukuisten piippujen ja muiden maamerkkiemme lisäksi rakennusnosturit ovat valloittaneet kaupunkimme… Mutta varsin hyvin ne taitavat sopia ”Manchester -tyyliimme” 🙂

Mutta elämä ja kesä jatkuu Tampereella. Joka päivä ihmettelemme, mistä pääsemme tällä kertaa ajamaan, pyöräilemään tai kävelemään. Ja näimme myös viikko sitten tiistaina sen ratikan 🙂 Mutta vaan helsinkiläisten version. Meille kuulemma tulee isompi ja pidempi.

Ja tunnelmakin vaikuttaa ainakin tällä hetkellä hämäläisen leppoisalta. Ehkäpä tämä homma menee yhtä putkeen kuin tunnelimme, joka valmistui etuajassa. Hyvä Tampere.

Haaste

… Ja miten blogin otsikko liittyy Tampereeseen ja ratikkapäivään??? – Siten, että haastan Sinut kuvaamaan omaa kotikaupunkiasi nyt kesällä seuraavilla huomioilla:

  1. Kuvissa näkyy jokin erikoislaatuinen tapahtuma tai juttu, joka tapahtuu vain tänä kesänä kotipaikkakunnallasi.
  2. Kuvissa näkyy kotikaupunkisi siten, että ulkopaikkakuntalainenkin tunnistaa kaupungin.
  3. Tee kuvistasi noin kolmen kuvan kokonaisuus, jonka jokaisessa kuvassa näkyvät nämä asiat.

Lähetä kuvasi ja yhteystietosi osoitteeseen palaute@kamera-lehti.fi. Osa kuvista julkaistaan Kamera-lehden verkkopalvelussa haasteen tulosten julkistuksen yhteydessä. Lähettämällä kuvan hyväksyt julkaisun. Palataan asiaan elokuun alkupuolella.

Lisäksi: arvon kaikkien #kesäkuvaakotikaupunkisi-haasteeseen osallistuneiden kesken paikan 26.-27.8.2017 Hangossa pidettävälle valokuvauskurssille.

Aurinkoista kesää kaikille ja hyviä kuvauksia!