Hasselblad-kamera puhelimeen

Kirjoittanut 6.9.2016

Moto (Motorola) ja Hasselblad ovat lyöttäytyneet yhteen valokuvauksen mobiililaitemarkkinoilla. Tuloksena on syntynyt Hasselblad True Zoom, eli kamera-Mod, joka kiinnittyy voimakkailla magneeteilla Moto Z älypuhelimeen. Kameramoduli korvaa puhelimen yhdysrakenteisen kameran kokonaan ja tarjoaa 10x optisen zoomin, Xenon-salaman ja raw-tallennuksen.

Moto Mods otsikolla on tulossa muitakin Moto Z -yhteensopivia laajennusosia, kuten JBL-kaiutin, lisäakku ja snap-on-videoprojektori. Optiikka on tiedotteen mukaan Hasselbladin suunnittelema. Raw-kuvat voi avata ja muokata Hasselbladin Phocus-ohjelmistolla.

Moto Z -älypuhelin on vain 5,2 mm paksu. Sen runko on valmistettu lentokonealumiinista ja ruostumattomasta teräksestä. Nestejäähdytysjärjestelmä pitää Qualcomm Snapdragon 820 -prosessorin viileänä pidempienkin käyttöjaksojen aikana.

Amoled-näyttö on 5,5 tuumainen. Ram-muistia löytyy 4 Gt ja tallennustilaa 32 Gt, joka on laajennettavissa jopa kahteen teraan saakka microSD-kortin avulla.

Moto Z:n omassa kamerassa on 13 megapikselin kenno, optinen kuvanvakain ja lasertarkennus. Puhelin on roiskesuojattu. Akun kestoksi luvataan jopa 30 käyttötuntia, ja TurboPower-latauksella saa puhelimeen virtaa 8 tunniksi 15 minuutissa.

Moto Z ja ensimmäiset Moto Mods -toimitukset alkavat Suomessa syyskuun 9. päivä. Hasselblad True Zoom on saatavilla lokakuussa 2016. Suositushinnat ovat: Moto Z 699 euroa, lisäakku 79 euroa, JBL-kaiutin 99 euroa, videoprojektori 319 euroa ja Hasselblad True Zoom -kamera 319 euroa.