Huippukuvaaja Nissenin terveiset ja World Press Photon kuva-anti

Kirjoittanut 24.8.2023

Olen todella innoissani, että saimme tanskalaisen Mads Nissenin haastattelun Kamera-lehteen. En ole itse tavannut Nisseniä, mutta hänen kuvistaan välittyy valokuvaajan empaattisuus, lämpö ja inhimillinen kohtaaminen ihmisten kanssa. Nissen saapuu Sanomatalon World Press Photon avajaisiin elokuussa. World Press Photo on maailman arvostetuin kuvajournalismikilpailu. Kilpailu on järjestetty vuodesta 1955 asti. Tällä kertaa tuomaristo on valinnut 3 752 valokuvaajan yhteensä 60 448 valokuvasta nyt Sanomatalon Mediatorilla nähtävät kuvat. Kiertueen kuvat ovat esillä 17.8.—7.9. välisen ajan.

Viime vuonna World Press Photo -kilpailua muutettiin siten, että ensin tuomaristo valitsee 24 alueellista voittajaa eri puolilta maailmaa. Tarkoitus on varmistaa, että erilaiset näkökulmat ja valokuvaajat ovat edustettuina. Tänäkin vuonna maailman epäkohdat näkyvät kuvissa.

Mads Nissen käsittelee Afganistanissa rehottavaa laitonta elinkauppaa The Price of Peace in Afghanistan -kuvasarjassa. Hän voitti kuvillaan kilpailun Aasian sarjan. Nälänhädän uhka saa vanhemmat tekemään epätoivoisia asioita, kuten esimerkiksi myymään lapsensa munuaisen.

Kannessa on Mads Nissenin otos muutaman vuoden takaa. Kuva on otettu brasilialaisessa hoitokodissa keskellä koronaepidemiaa, kun 85-vuotias asukas saa ensimmäisen halauksen viiteen kuukauteen. Nissen voitti kuvalla vuoden 2021 World Press Photo -kilpailun.

Lehdessä julkaistaan myös EISA Awards -palkinnon saajat. Kaikki palkitut tuotteet on testattu useissa EISA-lehdissä. Nyt vain vertailemaan ja miettimään, mikä olisi itselle se mieluisin kameramerkki.

Tule mukaan valokuvakursseille uutta oppimaan!