Ideaa tulostukseen: taulut ja pikkuprintteri

Kirjoittanut 20.9.2018

Mietitkö parhaan kuvasi ripustamista seinälle? Nyt saataville on tullut uusi materiaali, turvelevy, joka sopii valokuvatauluihin.

Turvelevyt on suunniteltu alun alkaen akustiikkalevyiksi. Niitä valmistaa Konto Karvialla.

– Kaikki valokuvat käyvät levyihimme. Tosin printtaamme valkopohjaiseen levyyn, joten jääkarhujen tanssiesitys lumihangessa ei kovinkaan hyvin erotu taustastaan, hymyilee Sami Laitila Kontosta.

Taulujen vakiokoot ovat 594 x 594 / 894 / 1194 mm, ja hinnat alkavat 98 eurosta.

– Kuvaa voi myös jatkaa moniin levyihin. Isoin kuvakokonaisuus, jonka olemme tehneet, on 250 neliön sinitaivaskatto, Laitila kertoo.

– Kuvat ovat uv-suojattuja, joten ne säilyvät hyvin. Levyn ripustusta varten laitamme j-listan levyn taakse.

Saatoit nähdä menetelmällä toteutetun näyttelyn viime keväänä Kuva & Kamera -messuilla. Nyt Torron kaikuja -näyttely on esillä 28.9. asti Kamera-galleriassa Helsingissä.

Tulostin

Onko sinulla puhelimessasi kuvia, jotka haluaisit tulostaa? Yksi vaihtoehto on Canon Selphy CP1300 -tulostin, joka mahtuu mukaan olkalaukkuun.

Tällä wifi-tulostimella voit printata perinteisiä kymppikuvia tai vaikkapa neliönmuotoisia tarrakuvia nopeasti. Laite toimii langattomasti, kunhan lataat puhelimeesi Canon Print Selphy -sovelluksen ja yhdistät tulostimen ohjeiden mukaan puhelimeen. iOS-laitteessa voit käyttää myös AirPrint-toimintoa.

Tulostimen toiminta on jo itsessään mielenkiintoista katseltavaa: Ensin paperille tulostuu kuvan keltainen väri. Sitten paperi kulkee takaisin laitteen sisään ja vuorossa on punainen väri ja viimeiseksi sininen sekä pinnoite.

Laitteessa on automaattinen kuvan optimointi, joten värit ovat kirkkaita ja valkotasapaino melko kohdillaan, vaikka tulostaisi käsittelemättömiäkin kuvia.

Canon Selphy CP1300 -tulostin maksaa 139 euroa. Esimerkiksi 10 x 15 cm -paperipaketti, joka sisältää 108 kappaletta paperiarkkeja ja mustekasetit kuviin maksaa 40–45 euroa. Valmistaja ilmoittaa kuvien säilyvän sata vuotta.