Insta360:ltä uusi 360-toimintakamera

Kirjoittanut 15.12.2022

Taskukokoinen eli vaivaiset 180 grammaa painava ja 11 senttimetriä pitkä Insta360 ONE X3 -toimintakamera on kehittynyt edeltävästä mallista monella eri tavalla. Puolen tuuman ja 48 megapikselin kuvakennolla varustettu toimintakamera voi taltioida videoita 5,7K-tarkkuudella ja 360 asteen näkökentällä. Videoista voi jälkikäteen leikata materiaalia halutusta suunnasta tai hyödyntää koko 360 asteen videon sellaisenaan. Yksittäisiä 360 asteen valokuvia kamera kuvaa jopa 72 megapikselin tarkkuudella.

Karkaistusta lasista valmistettu 2,29 tuuman kosketusnäyttö ja neljä pikapainiketta tekevät kameran käytöstä helppoa ja vaistonvaraista. Kosketusnäytöllä videoiden ja kuvien katselu, niiden käsittely ja kameran asetusten säätö on tehty helpoksi. Kestävärunkoinen Insta360 X3 kestää kolhut ja pienet pudotukset, joten sen uskaltaa ottaa mukaan mihin tahansa.

Active HDR -teknologia vakauttaa liikkuvaa kuvaa, vähentää haamuefektejä ja tuo esille värikkäitä yksityiskohtia, jotka jäisivät perinteisellä kameralla huomaamatta. Lisäksi kamera tunnistaa automaattisesti selfietikut ja osaa automaattisesti muokata ne pois kuvamateriaalista.

Kuuden akselin gyroskooppi ja FlowState-vakautus huolehtivat tasaisesta ja vakaasta videosta. 360 asteen Horizon Lock -ominaisuus lukitsee kuvan paikoilleen myös kameran kääntyessä täysin ylösalaisin.

Esimerkkejä kameran useista kuvaustiloista ovat muun muassa monipuoliset nopeutus- ja hidastusvideot, vedenalainen kuvaaminen 10 metrin syvyyteen asti, kuvaajaan keskittyvät videot, yhden linssin 4K-kuvaustila ja 170 asteen MaxView-laajakuvavideot.

Kamerassa on myös Loop Recording -toiminto, jolla kamera kuvaa jatkuvasti, mutta säilyttää muistissa vain viimeisimmät minuutit määritetyn ajan mukaan.

Kameran neljän mikrofonin Direction Focus -äänitekniikka tallentaa äänen halutusta suunnasta myös silloin, kun videota rajataan. Kamerassa on tehokas 1 800 milliampeeritunnin vaihdettava akku, josta riittää virtaa jopa 81 minuutin yhtäjaksoiseen kuvaukseen 5,7K-tarkkuudella. Kamera tukee nopeita langattomia wi-fi- ja Bluetooth-yhteyksiä ja videokuvaukseen sopivia microsd-muistikortteja.

Boston Distributionin maahantuoma Insta360 ONE X3 -toimintakamera maksaa noin 600 euroa.