Nikonilta laajakulma-zoom Z-sarjaan

Kirjoittanut 12.12.2022

Nikon on julkistanut tähän mennessä kevyimmän laajakulmaisen zoom-objektiivinsa täyden kinokoon peilittömään järjestelmään: Nikkor Z 17–28mm f/2.8:n. Valovoimainen, erittäin laajakulmainen zoom-objektiivi sopii matkoille, tapahtumien kuvaamiseen ja luovaan tarinankerrontaan.

Nikkor Z 17-28mm f/2.8 on sekä monipuolinen että helppokäyttöinen. Muuttumaton f/2,8-valovoima soveltuu vallitsevassa valossa kuvaamiseen, mutta se mahdollistaa myös suljinaikojen luovan käytön. Käyttäjät, jotka haluavat ottaa erittäin laajakulmaisia lähikuvia, hyötyvät vain 0,19 m:n lyhimmästä tarkennusetäisyydestä. Objektiivin leveä zoomausrengas helpottaa käsittelyä ja vakauttaa rajausta. Nikonin herkkä automaattitarkennusjärjestelmä tarkentuu kohteisiin nopeasti siihen katsomatta, ovatko ne edustalla vai taustalla.

Objektiivi sopii myös videointiin, sillä tarkennusäänet eivät pääse pilaamaan videoaineistoa. Tarkennuksen aiheuttamaa kuvakulman muuttumista on saatu vähennettyä merkittävästi, joten käyttäjät voivat muuttaa tarkennusta sujuvasti sommittelua muuttamatta.

Objektiivi painaa vain noin 450 g ja on tiivistetty pölyltä ja vesipisaroilta.

Nikon Nikkor Z 17–28MM f/2.8 maksaa noin 1 400 euroa.