Insta360:ltä uusi toimintakamera

Kirjoittanut 22.1.2024

Insta360 Ace Pro -toimintakamerassa on 8K-videotarkkuus, tekoälymuokkaus, Leica-optiikka ja käännettävä näyttö.

Insta360 Ace Pro -toimintakamera mahdollistaa entistä älykkäämmän ja monipuolisemman videokuvauksen tekoälyn avulla. Kameran 1/1,3 tuuman kuvakenno, viiden nanometrin tekoälysuoritin ja Leica Summarit -objektiivi mahdollistavat laadukkaat 8K@24 k/s- ja 4K@120 k/s -videot, 48 megapikselin valokuvat ja PureVideo-tilassa kuvatut vähäkohinaiset hämäräkuvat.

2,4 tuuman käännettävästä kosketusnäytöstä näkee aina kuvauskohteen, mikä tekee kuvien rajaamisesta ja kameran hallinnasta helppoa. PD-pikalatauksella nopeasti ladattava akku puolestaan mahdollistaa jopa 100 minuutin kuvausajan. Tämä joustavuus tekee kamerasta hyödyllisen videobloggaamiseen, selfiekuviin, vaikeisiin kuvakulmiin ja monenlaisiin toimintakuvauksiin. Lisäksi magneettikiinnitysjärjestelmän avulla kameran voi kiinnittää nopeasti lähes mihin tahansa ja vaihtaa saumattomasti lisävarusteiden välillä.

Kameran tekoälysuoritin hyödyntää räätälöityä AI-hermoverkkoa vaimentamaan kuvamateriaalin kohinaa selkeämmän kuvan saavuttamiseksi reaaliajassa. Kirkkaassa valaistuksessa kamera parantaa sävyntoistoa Active HDR -toiminnollaan, joka tuo yksityiskohdat esiin tasapainoisesti sekä kirkkailla että tummilla alueilla. Kamera toistaa värit tarkasti myös veden alla.

Insta360:n tuotekehitystiimi on opettanut kameralle laskennallisia valokuvausmalleja, jotka perustuvat kameroiden objektiivi- ja anturitietoihin. Nämä mallit tukevat erityisesti 48 megapikselin kuvatilaa ja 4K@30 k/s -videotilaa PureVideo-toiminnolla.

AI Highlights Assistant -koostetoiminto tunnistaa automaattisesti videotallenteen huippuhetket ja tuottaa niistä kameran sisällä kohokohtia sisältävän videon heti katsottavaksi. AI Warp -työkalulla puolestaan voi esiasetettujen tai mukautettujen avainsanojen avulla lisätä videoihin dynaamisia tehosteita.

Myös uudistettu Insta360-puhelinsovellus on täynnä edistyneitä tekoälyn parantamia työkaluja, joilla voi automaattisesti muokata kuvattua sisältöä lopulliseen muotoonsa.

Vesitiivis Insta360 Ace Pro -toimintakamera kestää jopa 10 metrin syvyyden sellaisenaan. Lisäksi erikseen hankittavan sukelluskotelon avulla kameran voi viedä jopa 60 metrin syvyyteen. Kamera toimii sujuvasti jopa -20 asteen pakkasessa tai +40 asteen helteessä.

Insta360:n FlowState-vakautustekniikka varmistaa, että videot pysyvät vakaina riippumatta toiminnan intensiivisyydestä. Lisäksi 360 Horizon Lock -toiminto pitää videon aina vaakasuorassa, vaikka kamera liikkuisi villistikin.

Boston Groupin maahantuoma Insta360 Ace Pro -toimintakamera maksaa noin 500 euroa.