Kaksi suomalaista Sony Awards -loppukilpailussa

Kirjoittanut 28.2.2018

Kaksi suomalaiskuvaajaa on päässyt kansainväliseen Sony World Photography Awards 2018  -loppukilpailuun. Jasmine Färling kamppailee opiskelijasarjan voitosta. Antti Hallakorven kuva selviytyi kilpailun avoimessa sarjassa maailman 50 parhaan valokuvan joukkoon.

Helsinkiläislähtöinen Jasmine Färling opiskelee Bitteinsaarilla, Swansea College of Art, University of Wales Trinity Saint David -yliopistossa.

– Menestys Sony World Photography Awardsissa on minulle todella iso juttu. On hienoa, että minulle on suotu tämä poikkeuksellinen mahdollisuus saada kuvani esille Lontoossa kaikkien lahjakkaiden kuvaajien kuvien joukkoon. Lisäksi on erittäin tärkeää, että voin kuvieni avulla levittää tietoa merkittävästä muoviongelmasta maailman merissä, Färling kommentoi valintaansa.

Antti Hallakorpi on valokuvauksen ammattilainen. Hänellä on 30 vuoden kokemus mainos- ja ruokakuvauksesta. Vuonna 2017 Hallakorpi vei voiton Suomen kansallisessa sarjassa ja tällä kerralla hän  sijoittui 50 parhaan joukkoon avoimessa sarjassa.

– Kuvieni pääteemoina ovat valotus ja asettelu. Suurin innoittaja hommassa on huomata jotain ja saada siitä palava inspiraation kipinä. On kutkuttavaa miettiä, miten tämän kokonaisuuden saa taltioitua hyväksi valokuvaksi, Hallakorpi kertoo.

Vuoden 2018 Sony World Photography Awards -valokuvakilpailu on järjestyksessään yhdestoista. Se keräsi ennätykselliset 320 000 osallistujaa yli 200 maasta. Kilpailussa on neljä pääsarjaa: ammattilaisille suunnattu Professional-sarja, kaikille avoin Open-sarja, nuorille suunnattu Youth-sarja sekä Student Focus -opiskelijasarja.

Kokonaiskilpailun ja ammattilaissarjan voittajat julkistetaan 19.4.2018, ja avointen sarjojen voittajat ratkeavat 20.3.2018. Kilpailun kuvista kuratoitu näyttely on avoinna 20.4.–6.5.2018 Lontoossa Somerset House -näyttelytilassa.