Osallistu kesäkisaan alle 25-vuotias

Kirjoittanut 1.6.2016

#hkskesäkisa16

Hyvinkään kaupungin nuorisopalvelut ja Hyvinkään kameraseura järjestävät Instagramissa 1.6.–31.8.2016 nuorten valokuvaajien kesävalokuvauskisan.

Kisaa tukevat palkintojen muodossa Aamuposti, Foto-Juhani, Fotoman, Hyvinkään kameraseura, Hyvinkään kaupunki, Hyvinkään opisto, Kamera-lehti, Nuoret valokuvaajat ja Suomalainen Kirjakauppa.

Säännöt

Kisaan voivat osallistua kaikki tänä vuonna max. 25 vuotta täyttävät Hyvinkään, Riihimäen, Lopen, Nurmijärven ja Hausjärven alueella asuvat nuoret.

Seuraa käyttäjän @hkskesakisa fiidiä ja tägää kuvaasi #hkskesäkisa1, #hkskesäkisa2 jne.

Kuvien aihe on vapaa ja kuvan saa ottaa missä tahansa. Kuva saa olla aiemmin otettu, mutta se ei saa olla aiemmin Instagramissa julkaistu. Kisaan voi osallistua niin puhelimella kuin kamerallakin otetuin kuvin. Tuomaristot arvioivat kuvissa pikemminkin ideaa ja rohkeutta kuvata kuin kuvan teknistä viimeistelyastetta.

Kisa käydään kuudessa jaksossa ja jokaiseen jaksoon voi osallistua korkeintaan kahdella jakson aikana julkaistavalla kuvalla.

Joka jakson voittaja ja 8 muuta kokonaiskisassa hyvin menestynyttä kuvaajaa kutsutaan alkusyksyllä 2016 järjestettävään ilmaiseen kaksipäiväiseen Johdatus kuvankäsittelyyn -työpajaan. Omaa konetta ei tarvitse ja kaikki osallistujat saavat käytettävät ohjelmat työpajan ajaksi käyttöönsä. Työpajan järjestää Hyvinkään kameraseura yhteistyössä Hyvinkään opiston kanssa, ja sen lähtökohtana ovat osallistujien omat tarpeet.

Osakisojen vaihtuvissa kolmihenkisissä raadeissa on Hyvinkään kameraseuran jäseniä ja tuomariksi kutsuttuja nuorien valokuvaajien edustajia. Raadeissa on myös naisjäsen. Tuomaristo kiinnittää enemmän huomiota kuvan ideaan ja rohkeuteen kuvata kuin kuvan tekniseen viimeistelyasteeseen.

Kokonaiskisan lopputuloksista päättää osakisojen raatien yhdistelmä, jonka kokoonpanossa pääpaino annetaan tuomareina toimineille nuorille valokuvaajille.

Osakisojen palkintoina jaetaan lukuoikeuksia Kamera-lehden digipainokseen, hyvinkääläisten valokuvausalan liikkeiden tavara- ja tulostuslahjakortteja sekä kirjalahjakortteja.  Myös kokonaiskisassa on jaossa hyviä palkintoja mm. ilmainen osallistuminen Nuoret Valokuvaajat -järjestön viikonloppuleirille Helsingissä kesällä 2017.

Aamuposti julkaisee kunkin jakson voittajakuvan. Kisan parhaimmistosta muodostetaan näyttely Hyvinkään pääkirjastolle ajaksi 12.-17.9.

Kuvakisan aikataulu: 1.-19.6., 20.6.-3.7., 4.-17.7., 18.-31.7., 1.-14.8. ja 15.-31.8. Ajalla 1.-19.6. käytä hashtagia: #hkskesäkisa1.