Kiperä tilanne, joka voi tulla eteen kenelle vain

Kirjoittanut 20.12.2022

Jouduin kiperään tilanteeseen tulostimeni kanssa. Se ei halunnut tehdä mitä käskin, vaan toimi omaperäisesti. No tietysti vika oli käyttäjässä eikä se selvinnyt omin päin pähkäilemällä.

Tovin tuumattuani, päätin rohkeasti pyytää apua kameraseuralaiselta, jonka tiesin homman taitavan.

Sain apua ihan kotikäynnin muodossa. Kaikkea ei voi teamsin välityksellä tehdä, vaikka se monessa onkin oikein käyttökelpoinen.

Olen kovasti iloinen ja tyytyväinen, kun sain ongelmani ratkaistua. Tulostin ja minä olemme taas, jos nyt ei ihan parhaita kavereita niin kuitenkin hyvissä väleissä ja hommat hoituvat.

Meillä monilla on varmasti erilaisia osaamisalueita, joista olisi hyötyä myös kuvauskaverille. Voisiko kameraseurassa olla tietopankki eri osa-alueiden osaajista? Tekninen mentorointi tuki, tai miksei myös esimerkiksi taiteellinen tuki. Se voisi sisältää kritiikin antoa tai muuta taiteellisen silmän tarkastelua. Myös

kilpailu- ja näyttelytöiden valintaan liittyviä asioita.  Myös kameran tai erilaisten valolähteiden käyttö voi olla alussa hankalaa. Koska kuvausvälineet ja oheislaitteet muuttuvat hyvinkin nopealla aikavälillä, on haasteellista osata antaa neuvoja juuri sen oman laitteen käyttöön. Kameraseuralaisia on kuitenkin niin paljon, että on hyvin mahdollista löytää apua. Laitteiden myyjiltä tai niiden huollosta on oman kokemukseni mukaan hyvin vaikeaa saada kunnon opastusta. Yleisin neuvo tuntuukin olevan ”katso netistä” tai googlaamalla löytyy. Monesti sieltä löytyykin vastaus, mutta ei läheskään aina omalla äidinkielellä.

Avun antajalle ja saavalle voi parhaimmillaan jäädä hyvä mieli. Se on tärkeää. Ketään ei saisi pommittaa jatkuvilla pyynnöillä. Itse pitäisi aina ensin pyrkiä selvittämään ongelmaa ja perehtymään siihen.

Olen kiitollinen saamastani hyvällä mielellä annetusta arvokkaasta avusta. Toivon, että jossain vaiheessa minä voin olla vastavuoroisesti avuksi jollekin.

Tätä ajatusta voimme kehitellä uuden vuoden alkaessa.

Nyt tulostelen omaksi ja ehkä muidenkin iloksi ja olen sen suhteen itsenäisempi. Se vaatii myös oman työn tuloksen kriittistä tarkastelua.  Se on hyväksi. Olen saanut muutaman kuukauden aikana 1-2 kuvastani suullista, ja hyvin konkreettista kritiikkiä. Se tulee tutoriaalin muodossa. Samassa on aina 6-8 eri ihmisen kuvakritiikki. Opin niistä jokaisesta paljon. Erityisesti ne pienet asiat, joihin ei aina tule kiinnitetyksi riittävästi huomiota. Jokaisesta kritiikistä jää mieleen asioita, joita osaa seuraavaa kuvaa työstäessään katsoa kuin uusilla silmillä. Tähän asiaan palaan vielä uuden vuoden puolella.

Kiitos kaikille blogin lukijoille tästä vuodesta.

Mitähän korjattavaa tässä on? Taiteellisia näkemyksiä voi olla monta, mutta mitä kuvaa parantavia korjauksia voisitte ehdottaa?