Kirjauutuudet: huhti-toukokuu

Kirjoittanut 1.4.2016

Linnuntie aukeama

Lasse Kylänpää
Linnuntie
Maahenki | 224 sivua | 45 euroa

”Huhtikuussa Suomi muuttuu suunnattomaksi konserttisaliksi.” Lasse Kylänpään hieno kirja on ajankohtainen näin keväällä, sillä se kertoo muuttolintujen selviytymisestä. Kirjan tunnelma on lempeän rauhallinen, kuvat oivaltavia, monipuolisia ja valoltaan upeita. Lintujen matkassa kuljetaan Suomesta Etelä-Afrikkaan ja Maltalle. Teos saa lukijan koukkuun jo ennen nimilehteä, kun kirja alkaa neljällä tarinallisella kuva-aukeamalla. Lahjakirja, jota lukee pitkään.

Lightroom kirja

Mika Karhulahti
Photoshop Lightroom -perusopas
Docendo | 144 sivua | 34,90 euroa

Yhä useampi kuvaaja on ainakin harkinnut Lightroomin käyttöä, jos ei ole sitä vielä aloittanut. Mika Karhulahden opas tukee mainiosti ensiaskelia ohjelman parissa. Siinä esitellään vaihe vaiheelta kuvien tuonti, käsittely ja valmiiden kuvien tuottaminen. Teksti on selkeää ja esimerkkikuvat säätöineen havainnollisia. Sopii Lightroom-aloittelijan ja taitojaan päivittävän hyllyyn.

Maailman luontokuvat 2

Rosamund Kidman Cox
Maailman parhaat luontokuvat
Docendo | 160 sivua | 39,90 euroa

Miltä näyttävät vuoden 2015 parhaat kansainväliset luontokuvat? Kirjaan on koottu jo instituutioksi muodostuneen Wildlife Photographer of the Year -kilpailun sadan kärki. Taianomaisia näkymiä veden alta ja mielenkiintoisia tilannekuvia eläimistä – sekä kantaaottavia kuvia. Mieleen jää painostava otos kahlitusta temppelinorsusta. Mukaan on päässyt myös yksi suomalainen: Liina Heikkinen, joka on saanut kunniamaininnan kanahaukkakuvallaan nuorten sarjassa.