Kirjauutuudet: loka-marraskuu

Kirjoittanut 26.10.2017

Kirsi MacKenzie
Pohjolan maagiset maisemat
Docendo | 156 sivua | 32,90 euroa

Kirsi MacKenzie on tehnyt hienon kirjan Pohjolan maisemista. Hänen kuvissaan on usein vettä ja kallioita – ja upea valo. MacKenzie on kuvannut niin Islannin kalliopurolla kuin Kirkkonummen lumisessa metsässä ja Ruotsin myrskyisillä rannoilla. Kuvat ovat väreiltään runsaita ja kuvakulmat vaikuttavia. Wau-elämysten lisäksi kirjasta saa yksityiskohtaista tietoa, kuinka ottaa onnistunut maisemakuva. Lahjaksi maisemakuvaajille ja luonnonsamoajille.

Tuomas Uusheimo, Marja Hakola & Johanna Hakanen
Seurantalolla
Maahenki | 240 sivua | 45 euroa

Vapaapalokunnan torni. Raittiusseuran kirjailtu huoneentaulu. Tuomas Uusheimo on kuvannut seitsemän vuotta seurantaloja ympäri Suomea. Hänen kuvansa ja lyhyet haastattelut antavat monipuolisen kuvan talkootyönä rakennettujen talojen vaiheista. Uusheimo on dokumentoinut rakennusten julkisivuja, välillä kammottavan ankeitakin saleja ja hauskoja tilojen käytön yksityiskohtia. Laadukas kirja lähihistorian ja arkkitehtuurin ystävälle.

Juha Metso, Mika Rokka & Ville Vanhala
Maammetaulu
Docendo | 200 sivua | 29,20 euroa

Maammetaulu kokoaan kansiensa väliin kuvia ja haastatteluja 100-vuotiaasta Suomesta. Karkeasti ottaen kirjan henkilökuvat ovat Juha Metson käsialaa, luontokuvat Mika Rokan. Kuvissa muusikko Kari Peitsamo työskentelee hautakuopan äärellä, punkki kävelee lehdellä, ja Eva Wahlström lyö nyrkkeilyvastustajaansa. Viimeisen säväykset antavat kuvatekstit, joiden tieto ei liity kuvaan – syntyy jännittäviä mielleyhtymiä. Räväkkä juhlakirja.