Kirjauutuudet: maalis-huhtikuu

Kirjoittanut 27.2.2020

Timo Kirves
Arjen valo
Vrakplundrarförlaget, 2019
138 sivua | 35 euroa

Timo Kirves tunnetaan kuvajournalistina ja valokuvaajien opettajana. Hän vaihtoi filmistä digikameraan ensimmäisten joukossa Suomessa, ja hän on opastanut satoja kollegoitaan digitaaliseen kuvankäsittelyyn.

Lämminhenkisessä kirjassa on valokuvia Timo Kirveksen pitkältä uralta. Ensimmäiset kirjan otokset ovat muotikuvia 1960-luvulta ja päätyen Havannaan 2018. Yhteinen nimittäjä kuvissa on valo.

Riikka Hedman
Kissakaverukset
Kustantamo S&S, 2019
168 sivua | 28 euroa

Sämpy saa pikkuveljen, kun perheeseen otetaan Hiski-pentu. Sämpy kertoo omin sanoin, millainen kahden kissapersoonallisuuden kohtaaminen oli ja miten uuteen tulokkaaseen sopeutuminen on sujunut. Sämpyn tokaisut värittävät Riikka Hedmanin ihanista valokuvista koostuvaa kissanystävän toivekirjaa.

Sämpy on oululainen 6-vuotias maatiaiskissa, jonka uljas ulkokissan olemus on hurmannut ihmiset sosiaalisessa mediassa. Facebookissa ja Instagramissa Sämpyllä on yli 120 000 seuraajaa.

Mato Valtonen ja Pata Degerman
Jääkarhu Patrick ­— Operaatio Tassunjälki
Otava, 2020

Lastenkirjan ovat ideoineet ja toteuttaneet seikkailija ja tutkimusmatkailija Pata Degerman, Leningrad Cowboys- ja Sleepy Sleepers -yhtyeistä tuttu Mato Valtonen, yrittäjä ja luontokuvaaja Timo Tammisto ja yritysjohtaja Tommi Juusela. Nelikko huomasi tutkimusmatkallaan Huippuvuorilla, että rantaviiva oli täynnä muoviroskaa. Yksi aikamme isoja ongelmia on muovin levittäytyminen luontoon. Jääkarhu Patrick — Operaatio Tassunjälki kertoo luonnon puhtaana pitämisen tärkeydestä ja tuo uusia oivalluksia koko perheelle.