Pääkirjoitus: Ei päivää ilman valokuvaa

Kirjoittanut 27.2.2020

Slogan sopii paremmin kuin hyvin tähän päivään. Kännykät ovat tuoneet kuvaamisen jokaisen ulottuville ja maailma täyttyy kuvista, monenmoisista. Moni asia, joka olisi ennen jäänyt näkemättä, pääsee nyt esille ja moni kännykällä kuvaaja innostuu niin, että valitsee puhelimensa siinä olevan kameran perusteella. Innokkaimmat investoivat järjestelmäkameraan. Kamera-lehti haluaa olla avuksi valinnassa. Meille on kunnia-asia tehdä puolueetonta testausta ja julkaista vain itse tekemiämme testejä. Kansainvälisen EISA-yhteistyön myötä saamme olla mukana valitsemassa alan parhaita tuotteita 17 muun valokuvausalan lehden ammattilaisten kanssa.

Juhlavuosi ja juhlalehti. 70 vuotta on kova saavutus aikakauslehdelle. Kamera-lehti on ainoa kotimainen valokuvausalan lehti ja sen perustehtävä on pysynyt samana jo seitsemän vuosikymmentä: edistää suomalaista kuvausharrastusta. Kysyimme viime syksynä lukijoiltamme syitä lukea lehteä. Esiin nousivat kuvausvinkit, laitetestit ja valokuvaajien esittelyt. Otamme mielellämme palautetta ja juttuvinkkejä vastaan. Teemme lehteä teitä varten.

Toivottavasti viihdytte tämän Klassikko-teemaisen juhlanumeromme parissa. Mukana on jo perinteeksi muodostunut Kuva & Ääni-messujen messuliite. Messuilla on tänä vuonna paljon nähtävää, kuultavaa ja opittavaa. On valokuvanäyttelyitä, uutuustuotteita ja mielenkiintoisia esityksiä, joista mainittakoon Laura Malmivaaran haastattelema valokuvaaja Jussi Aalto, jonka ottama muotokuva presidentti Urho Kekkosesta — yksi omista pitkäaikaisista lempikuvistani — komistaa juhlanumeromme kantta. Kannattaa tulla tapaamaan myös valokuvataiteilija Taneli Eskolaa messuosastollemme, jossa hän esittelee uutuuskirjaansa. Parhaat käytännön vinkit valokuvaukseen saat Kameraseura ry:n osaston Kameraklinikalta.

Nähdään messuilla!

Tarja Middleton, toimistovastaava
tarja.middleton@kamera-lehti.fi