Kirjauutuudet: marras-joulukuu

Kirjoittanut 29.11.2018

Pekka Punkari
Kaikki kuvaa
Docendo
208 sivua | 27,90 euroa

Onnistumiseen ei tarvita kuvauksen koko oppimäärää – yksikin korjausliike voi nostaa kuvien tasoa merkittävästi. Tällä idealla Pekka Punkari, pitkän linjan tietokirjailija ja valokuvakouluttaja, on lähtenyt tekemään kirjaansa. Teoksesta löytyy käytännönläheisiä, selkeitä neuvoja: kuinka valita aika, aukko, ohjata valotusta ja tarkentaa. Miten saat hienoja luontokuvia, miten käytät salamaa henkilökuvissa ja miten käytät hyödyksi kameran näyttöä. Runsaasti havainnollisia esimerkkikuvia. Kaikille kuvauksesta kiinnostuneille.

Palmroth, J. Jussila & M. Hotakainen
Revontulibongarin opas
Into
203 sivua | 24,90 euroa

Upeat revontulikuvat ovat monen kuvaajan unelma, etenkin nyt kun digikamerat ovat helpottaneet niiden ottamista. Mutta mistä ja milloin löydät revontulia? Kirjassa esitellään revontulien värit ja muodot lukuisin esimerkkikuvin. Mukana on myös kokonaisuus, jossa neuvotaan, mitä revontulikuvaamisessa on syytä ottaa huomioon. Vaikka pehmeäkantinen opus sopii kokonsa puolesta takin taskuun, sen kuvat saavat lukijan hengähtämään ”oooh” useaan kertaan. Kuvalähteitä on runsaat 40. Joululahjaksi luontokuvaajalle.

Karoliina Veijo
Satumaisia kaupunkeja
Mediapinta
128 sivua | 35 euroa

Karoliina Veijo on kuvannut kaupunkinäkymiä ja kirjoittanut kuvien pohjalta 52 runoa. Hienot kuvat Helsingistä, Lontoosta, New Yorkista ja muista kaupungeista ovat käsiteltyjä kollaaseja. ”Kallistan aparaattiani / Klik, klik, klik / Ja ihastelen / Maailman / Kauneutta / Nelikulmainen hetki kerrallaan.” Pieni kirja, jossa riittää ammennettavaa.