Kirjauutuudet: syys-lokakuu

Kirjoittanut 24.9.2020

Antti Koli
Retkeilijän vuodenajat
Karttakeskus, 2020 | 160 sivua | 27 euroa

Retkeilijän vuodenajat on biologi Antti Kolin yhdeksäs kirja ja se antaa vinkkejä luontoretkeilyyn eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Retkeily lähiluonnossa on noussut suureen suosioon erityisesti nyt, kun kaukomatkoille ei ole mahdollista lähteä. Suomen luonnossa riittää koettavaa kaikkina vuodenaikoina, kun vain tietää mitä ja mistä kannattaa milloinkin etsiä. Antti Koli haluaa teoksellaan madaltaa kynnystä lähteä retkeilemään luontoon. Kirjan retkivinkit karttoineen opastavat oikeille paikoille oikeaan aikaan, ja se johdattaa myös luontokuvauksen saloihin.

Jarmo Lehtinen
Keskusteluja Gottfried-koiran kanssa
Art House, 2020| 140 sivua | 29,90 euroa

Keskusteluja Gottfried-koiran kanssa on Jarmo Lehtisen esikoisteos, jota kustantaja luonnehtii autofiktioksi. Mies ja koira vaihtavat ajatuksia nykyajan työelämästä ystävyyteen. Puiston penkkiä ja sillä istuvaa miestä lähestyy koira, joka esittäytyy Gottfriediksi. Se on ajatellut ottaa itselleen ihmisen. Kun löyhistä järjestelyistä on sovittu, mies ja koira alkavat keskustella. Teos on kuvitettu Lehtisen mustavalkofilmille ottamilla valokuvilla, ja niitä on kirjassa kolmisenkymmentä.

Hannu Laakso
Me kettuset
Intokustannus, 2020 | 160 sivua | 27 euroa

Me Kettuset on lastenkirja, jossa tieto yhdistyy fiktiiviseen kertomukseen. Se on jännittävä tarina suloisesta ketusta, jonka seikkailun sävyttämää elämää lukija pääsee seuraamaan. Kirja esittelee kaupungin liepeillä asustelevan seitsenhenkisen kettuperheen elämää keväästä syksyyn: repolaisten iloja ja välillä vaikeuksiakin, huumoria unohtamatta. Hannu Laakson upeat luontokuvat tekevät kirjasta hienon lukuelämyksen niin lapsille kuin aikuisillekin.