Kirjauutuudet: toukokuu

Kirjoittanut 18.5.2017

Taneli Eskola & Ove Enqvist
Maiseman vartijat
Maahenki | 231 sivua | 45 euroa

Taneli Eskola on kuvannut Helsingin edustan linnakesaaria vuodesta 2009. Hänen kuvistaan on julkaistu kirja, joka sopii sekä esteetikoille että saarten historiasta kiinnostuneille. Teoksen ensimmäisen puolikkaan kuvat ovat mustavalkoisia, karhean tunnelmallisia tuokiopaloja saarten luonnosta ja sotilaselämän jäljistä. Toisen puolen kuvat ovat värillisiä, teksti Ove Enqvistin käsialaa. Osa teoksen kuvista on julkaistu aiemmin Eskolan Kruunun jalokivet -kirjassa, mutta se ei haittaa, sillä näin hienoja otoksia katselee mielellään useamminkin.

Jussi Murtosaari
Luontokuvauksen perusteet
Docendo | 144 sivua | 27,90 euroa

Jos haluat aloittaa luontokuvauksen kesällä oikein kunnolla, niin lue Luontokuvauksen perusteet. Se esittelee keskeiset luontokuvauksen aiheet, kuvausvälineet ja kamerankäytön perusteet selkeästi ja helppotajuisesti. Tarkastelussa ovat luontokuvauksen tyypilliset aihealueet, maisemat, lähikuvaus, linnut ja nisäkkäät – sekä erityisvinkit vaikkapa hankaliin sääolosuhteisiin ja piilosta kuvaamiseen. Jussi Murtosaaren monipuoliset kuvat kuvaustietoineen innostavat kokeilemaan.

Veikko Kankkunen
Maailmani 1973–2014
Media Wallius | 120  sivua | 30 euroa

Kuopiolainen valokuvaaja Veikko Kankkunen kuvasi mm. teatteria, muotia ja reportaaseja. Hänen tuotannostaan oli alkuvuodesta esillä näyttely, jonka yhteydessä julkaistiin myös pehmeäkantinen kirja. Teoksen mielenkiintoisimpia töitä ovat hetken intensiteetin tavoittavat tanssikuvat, muotikuvat menneiltä vuosikymmeniltä sekä reportaasi Kuuban varieteetähdestä.