Kohdetta seuraava kamera Obsbotilta

Kirjoittanut 15.10.2019

Obsbot Tail -älykamera hyödyntää tekoälypohjaista kohteentunnistusta havaitakseen ja seuratakseen liikkuvia kuvauskohteita. Usean erilaisen kuvaustilan ansiosta monenlaisten tilanteiden ja nopeasti ohimenevien hetkien videointi on helppoa. Obsbot Tail mahdollistaa muun muassa lavaesitysten ja kaikenlaisten liikkuvien kohteiden taltioinnin. Vauhdikkaiden videoiden tekeminen, livestriimaaminen ja monet muut liikkuvan kohteen kuvaamiseen liittyvät asiat onnistuvat nyt automaattisesti.

Seuranta-algoritmien ansiosta kuvattava kohde voi poistua välillä kuvausalueen ulkopuolelle tai esineiden taakse ja kamera osaa silti seurata kohdettaan. Myös älykäs tarkennus sujuu automaattisesti. Kameraa voi kätevästi ohjata erilaisin elekomennoin, joiden ansiosta yksinkertaiset kuvaustoiminnot sujuvat kirjaimellisesti kädenkäänteessä.

Älykameran gimbaali tarjoaa 360 asteen kääntyvyyden, joten kamera kykenee seuraamaan liikkuvaa kohdetta monipuolisesti ja tarkasti jopa 40 metrin etäisyydeltä kuvan tärisemättä. Kameralla voidaan kuvata sekä pysty- että vaakakuvia. Videon kuvasuhde on 16:9 ja valokuvien 16:9, 4:3 tai 1:1. Obsbot Tail osaa myös timelapse-videot, joiden avulla voidaan ottaa pitkäkestoista kamerakuvaa nopeutettuna.

Akku tarjoaa täydellä latauksella virtaa jopa kolmeksi tunniksi. Tiedostojen siirto onnistuu langattomasti Miracast-tekniikalla ja akun lataaminen usb c -liitännällä. Obsbot Tail -älykamerapaketti sisältää kameran, suojakotelon, 16 gigatavun muistikortin ja latauskaapelin.

Kameran käyttöä voi tehostaa neljällä pyörällä liikkuvalla Obsbot Turtle -kuvausalustalla, joka on varustettu omilla älykkäillä toiminnoillaan. Turtle-kuvausalusta osaa automaattisesti väistää esteet ja rullata kuvauskohteen mukaan automaattisesti säätyvällä nopeudella. Turtlen neljä eri liikkumiskuviota mahdollistavat ammattimaiset kuvauskulmat, sillä suoraan kulkemisen lisäksi Turtle osaa kulkea kuvauskohteen ympärillä, tehdä puolia vuorottelevaa S-kuviota tai kuvata kohdetta eri etäisyyksiltä ympyrän muotoisesti kulkien. Turtlessa on tehokas jousitus ja tärinänvaimennus, joiden ansiosta se soveltuu myös epätasaiseen maastoon.

Boston Distributionin maahantuoma Obsbot Tail maksaa noin 700 euroa ja marraskuussa myyntiin tuleva Obsbot Turtle noin 400 euroa.