Kompakti peilitön järkkäri Canonilta

Kirjoittanut 8.3.2019

Canon EOS RP on valmistajansa mukaan maailman kevyin ja pienin peilitön, täyden kinokennon kamera. Kamerarungon paino on vain 485 g sisältäen akun ja muistikortin. Kamera sisältää kaikki EOS R- järjestelmän edut, myös nopean automaattitarkennuksen.

Kamera on yhteensopiva Canon RF-, EF- ja EF-S-objektiivien kanssa. Samanaikaisesti Canon on ilmoittanut tuovansa vuoden 2019 aikana markkinoille uuden RF 24–240 mm f/4–6,3 IS USM -objektiivin, joka on monikäyttöinen ja sopii EOS RP -kameran pariksi.

Uusi EOS RP tarjoaa täyden kinokennon suorituskykyä uudella innovatiivisella RF-objektiivikiinnityksellä. Kun kamerassa käytetään RF-objektiiveja, automaattitarkennus nopeutuu ja kameran ja objektiivin välinen viestintä on nopeampaa.

EOS RP -kameran 26,2 megapikselin cmos-kenno ja Dual Pixel -automaattitarkennus mahdollistavat nopean ja tarkan tarkennuksen myös hämäräkuvauksessa (-5 EV). Jatkuva silmään tarkennus varmistaa muotokuvien terävyyden.

EOS RP -kamera sopii myös videokuvaukseen pehmeästi ja hiljaisesti tarkentavien objektiivien ja 4K-videokuvauksen ansiosta. Kameraan saa lisävarusteena myös runkoon kiinnitettävän korotuskahvan, joka ei rajoita akun tai muistikortin käyttöä. Kameran akun voi ladata mukana tulevan akkulaturin lisäksi myös usb-c-liitännän kautta. Kamerapakettiin sisältyy rungon lisäksi myös EF-EOS R -sovitin.

Canon EOS RP -runko ja EF-EOS R -sovitin maksavat noin 1 600 euroa. Canon EOS RP -runko, RF 24–105 mm f/4 L IS USM -objektiivi ja EF-EOS R -sovitin pakettina maksavat noin 2 700 euroa. Korotuskahva EG-E1 (musta) maksaa 85 euroa.