Korppiteos palkittu

Kirjoittanut 15.1.2016

Korppiteos on voittanut Vuoden luontokirja -palkinnon.

WWF on palkinnut Vuoden 2015 luontokirjaksi Mika Honkalinnan teoksen Korppiretki (Maahenki). Lukijansa kahdelle korppiretkelle vievä kirja yhdistelee valokuvia sekä päiväkirjan muistiinpanoja. Voittajakirjan valitsi professori Sixten Korkman.

– Kuvien mustavalkoisuus, joka korppien kohdalla on luonteva ratkaisu, antaa kuvatuille metsämaisemille lähes maagisen tunnelman. Kirja tukee metsiemme merkityksen ymmärtämistä ja muistuttaa niissä vaeltamisen antamasta mielihyvästä, Korkman toteaa.

Voittajateoksen tekijä Mika Honkalinna (s. 1964) on harrastanut luontokuvausta vuodesta 1978 lähtien. Ammatikseen hän on toiminut luonnonvalokuvaaja-kirjoittajana vuodesta 1998. Hän otti ensimmäiset luontokuvansa mummonsa vanhalla pokkarilla juuri korpeista.

– Korppiretkessä kietoutuvat yhteen muistot, havainnot korppien maailmasta, kohtalon oikut, maiseman muutos, lähiluonnon merkitys ihmiselle sekä korpin asema eri kulttuureissa kautta historian. Se on myös kertomus keski-ikäisten äijien vuosittaisesta korppiretkestä, Honkalinna kertoo.

Korppiretken lisäksi kolme muutakin finalistia oli valokuvapainotteisia: Lasse Kylänpään Linnuntie, Jorma Tenovuon Utön linnut sekä Sami Karjalaisen ja Jussi Murtosaaren Hämmästyttävät hyönteiset.