Kuusamo 21. Nature Photo

Kirjoittanut 28.7.2016

Kuusamo 21. Nature Photo järjestetään 9.–11.9.

Monipuolisessa luontokuvauksen tapahtumassa nähdään vieraita meiltä ja maailmalta. Kaukaisin vieras on kiinalainen Zou Qian, joka esittelee lintukuviaan Kiinasta, Thaimaasta, Vietnamista, Indonesiasta, Filippiineiltä, Malesiasta ja Kambodžasta.

Konserttitarjonnasta vastaa tänä vuonna kansanmusiikistaan tunnettu Värttinä.

– Olen vieraillut vuoden kuluessa kaksi kertaa Kiinassa ja hakenut kontakteja. Tarkoitus on vuosittain saada Kuusamoon esiintyjiä ja kuvausryhmiä, taiteellinen johtaja ja Värttinän konsertin kuvittaja Lassi Rautiainen kertoo.

Pohjoismaista linjaa edustavat Kuusamo 21. Nature Photossa norjalaiset Asle Hjellbrekke (Chile, Argentiina ja Norja) ja Roy Mangersnes (Huippuvuoret ja Antarktis), ruotsalainen Annette Seldén (Islanti, Grönlanti, Afrikka, Punainen meri) sekä kotimaiset tähdet Hannu Hautala (Islannin lintuja), Kirsi MacKenzie (maisemia), Arno Rautavaara (saaristo), Jaakko Ruola (kuvauskopteri) ja Hannu Vallas (ilmakuvaus).

Näyttelyvastaava Hannele Fors on valinnut Kaamosgallerian päänäyttelyksi Julia Weckmanin Olemisen rajalla – On the Border of Existence. Muita näyttelyitä ovat Markku Välitalon, Tarmo Auvisen ja Jyrki Kallio-Kosken Hetkiä Koillismaalla, Annette Seldénin Luontokuvia, Kuusamo-opiston oppilaiden WILD, Kaamoskameran Koillismaan lintuja, Suomen luonnonvalokuvaajien Vuoden luontokuva 2015 -kooste  ja Kuusamo Nature Photon kuvakisan parhaat.

Hannu Hautalan Luontokuvakeskuksessa avataan Matti Pukin näyttely Metsänhenki. Suomen Ammattiluontokuvaajat julkistaa kirjan Nature Photon aikana.