Kuvataiteen opettajien näyttely Turussa

Kirjoittanut 13.4.2016

Ravintola Pinellassa on nähtävillä huhti-toukokuun ajan kuvataiteen opettajien taideteoksia. (art) Becoming -näyttely herättää henkiin Turun AMK:n Taideakatemian opettajien pöytälaatikkoteokset, jotka aiemmin ovat jääneet heidän muiden töidensä varjoon.

– Joskus on hyvä ottaa etäisyyttä omiin taideteoksiinsa ja jättää ne niin sanotusti hautumaan. Pöytälaatikkoon ja nurkkaan jätetyt teokset voi ajan myötä oppia näkemään uudessa valossa, kokee Taideakatemiassa kuvataidetta opettava Eero Merimaa.

Merimaa itse jätti Kuun Vaarojen merta esittävän Mare Crisium -teoksensa kahdeksi vuodeksi lojumaan oman onnensa nojaan. Hän palasi sen pariin vasta hiljattain miettiessään Pinellan keväiselle taidenäyttelylle yhteistä teemaa.

– Minua on jo pidemmän aikaa kiinnostanut tarkastella niin sanottua ylijäämämateriaalia, jota syntyy taideteoksia, luonnoksia ja erilaisia kokeiluja tehdessä. Pyysin opettajakollegoita etsimään laatikoistaan töitä, jotka ovat jääneet toisten taideteosten varjoon.

(art) Becoming -näyttelyssä on nähtävillä Taideakatemian valokuvauksen, maalauksen, kuvanveiston ja grafiikan opettajien luomuksia. Tarjolla on monipuolinen kattaus erilaisia ja eri tekniikoilla toteutettuja taideteoksia.