Ledgon valaisimia Focus Nordicilta

Kirjoittanut 25.7.2017

Focus Nordicin tuotevalikoima on laajentunut valaisuratkaisuihin erikoistuneella Ledgolla. Ledgon lähestymistapa led-valojen käyttöön soveltuu niin valo- kuin videokuvaukseenkin. Ledgon valaisutuotteita voi käyttää sekä studiossa että kentällä.

Jatkuvassa valaisussa käyttäjä näkee, miten valo osuu kohteeseen ja missä varjoja esiintyy. Led ei myöskään kuumene, kuten vanhemmat lamput.

Kaikkien Ledgo-valojen värilämpötila on 5600 K (päivänvalo). Yhdessä korkean CRI-arvon (minimi RA> 90, yleensä RA> 95) kanssa se mahdollistaa tarkan värintoiston ja luonnolliset ihonsävyt.

Osassa monipuolisemmista Ledgo-valaisimista valon värilämpötilaa voidaan muuttaa välillä 3200–5600 K, joten värilämpötila voidaan säätää yhdenmukaiseksi kuvausympäristön vallitsevan valon kanssa.

Ledgo-valot käyttävät virtalähteenään pitkäkestoista akkua tai paristoja – näin virransaanti ei ole kiinni siitä onko lähellä pistorasioita.

Ledgolla on erimuotoisia ja -mallisia valoja joka lähtöön. Nelikulmaisten ja suorakaiteen muotoisten valojen lisäksi valikoimasta löytyy myös fresnel-valaisimia, kaaren muotoisia valoja sekä rengasvaloja. Ledgolla on myös joustavaa sääsuojattua led-mattoa, joka taipuu monenlaiseen luovaan käyttöön.

Ledgo B -sarjan valaisimien valaisupinnan kokoa voidaan muuttaa myös yhdistämällä useita led-valoja tarpeen mukaan räätälöityyn valonlähteeseen.

Osa Ledgo-malleista voidaan yhdistää lisävarusteena myytävän Ledgo 2.4G -wifi-tukiaseman kanssa, jolloin niiden kirkkautta ja värilämpötilaa voidaan säätää älypuhelimelta tai tabletilta. Sovellus on saatavana iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille. Ohjaamiseen voidaan käyttää myös erillistä lisävarusteena myytävää LG-A34-wifi-ohjainta.

Ledgo-kategoriat

  • Kameralle: Kameraan kiinnitettävät led-valot on varustettu kääntyvällä salamakenkäkiinnityksellä, ja ne on mahdollista kiinnittää 1/4″ kierteellä valaisinjalustaan. Rengasvaloa voi käyttää kameraobjektiivin ympärillä.
  • Vihreä tausta: Valaisimet ja tarvikkeet käytettäväksi vihreän taustan kanssa.
  • Studio: Studiokäyttöön tarkoitetut valaisimet jalustakiinnityksellä. Voidaan kytkeä joko verkkolaitteeseen tai Sony V-Lock -akkuun.
  • Ultra-soft light: Led-paneelin iso pinta-ala ja sisäänrakennettu pehmennin tuottavat pehmeän ja miellyttävän valon.
  • Versatile: Videovalo joka kostuu ohuesta, taipuvasta ja sääsuojatusta suorakaiteen muotoisesta led-paneelista, jota voidaan käyttää irrallaan tai kiinnitettynä mukana tulevaan alumiinikehikkoon.
  • Fresnel: Musiikki- ja teatterituotantoihin tai videotuotantoihin, joissa tarvitaan kohdentavia valonheittimiä.

Valaisimien hinnat lähtevät noin 85 eurosta (pienimmät mallit) ylöspäin.