Kenen luonto? Laajin luontovalokuvahanke käynnistyi

Kirjoittanut 20.5.2021

Maamme tähän asti laajin luontoa käsittelevä valokuvahanke Kenen luonto? käynnistyi Jyväskylässä 27.3.–16.5. Luontokuvaajat ja valokuvataiteilijat esiintyvät ensimmäistä kertaa yhdessä. Näyttely kiertää tänä vuonna myös Turussa, Oulussa ja Lapualla.

Taiteen edistämiskeskuksen koordinoiman Kenen luonto? -hanke nostaa esiin huippuosaamista ja puhuu luonnon puolesta. Sen tavoitteena on yhdistää valokuvataiteilijoita ja luontokuvaajia, tieteentekijöitä sekä kaikkia luonnosta kiinnostuneita pohtimaan yhdessä uutta luontokuvaa sekä sen roolia yhteiskunnallisen keskustelun herättäjänä. Tavoitteena on synnyttää ja kiihdyttää positiivisia reaktioita sekä muutosta kohti kestävämpää kehitystä. Hankkeen keskeisiä teemoja ovat muutos, mukautuminen ja toivo.

Näyttelyyn valitut tekijät ovat Lauri Eriksson, Mika Honkalinna, Nina Huisman, Juho Jäppinen, Sanna Kannisto, Jaakko Kahilaniemi, Sami Karjalainen, Veera Konsti, Laura Konttinen, Ritva Kovalainen, Harri Larjosto, Lasse Lecklin, Ulla-Mari Lindström, Esko Männikkö, Anna Niskanen, Tuula Närhinen, Riitta Päiväläinen, Antti-Jussi Rantala, Perttu Saksa, Juha Taskinen, Noora-Maija Tokee ja Markus Varesvuo.

Turun taidehalli (Valokuvakeskus Peri), Turku 16.7.–29.8.2021
Pohjoinen valokuva­keskus, Oulu 4.9.–3.10.2021
Kulttuurikeskus Vanha Paukku, Lapua 13.10.–18.11.2021