Luontokuvakoulu 10: vesi

Kirjoittanut 22.4.2017

Osallistu luontokuvakouluun! Luontokuvakoulun kymmenes aihe on vesi.

Luontokuvakoulun tämänkertainen kuvaustehtävä on vesi. Kuvaa vaikkapa puro tai joki.

  • Lähikuva vai masema: Keväällä vesi virtaa. Voit kuvata vettä aivan läheltä abstraktisti tai kauempaa maisemallisesti.
  • Syväterävyys & valotusaika: Kokeile erilaisia syväterävyyksiä ja valotusaikoja. Terävän veden saat noin 1/60–1/125 sekuntin valotusajoilla, puuroutuneen ja liikkeessä olevan puolta sekuntia pidemmillä ajoilla.
  • Sää: Aurinkoinen keli sopii vesikuviin, sillä silloin pinnan alainen maailmakin näkyy. Maisemallisissa purokuvissa saat esimerkiksi  katseen johdatettua hienosti syvyyteen etualalta.

Lähetä kuvasi ja nimesi 23.4. mennessä sähköpostilla osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu toukokuussa uudella aiheella.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.