Luontokuvakoulu 13: emo ja poikanen

Kirjoittanut 10.9.2017

Osallistu luontokuvakouluun! Luontokuvakoulun 13. aihe on emo poikasineen.

Luontokuvakoulun tämänkertainen tehtävä on kuvata emo ja poikanen.

  • Kohde: Nyt isoilla linnuilla, kuten joutsenilla, on poikaset siinä vaiheessa, että kuvaus ei häiritse kovasti. Voit kuvata muitakin eläimiä, vaikkapa oravia. Päiväsaikaan ehkä tutut linnut ovat parhaiten kuvattavissa.
  • Vuorovaikutus: Kuvaa aikuisen ja poikasen vuorovaikutusta. Seuraa eläinperheen tapahtumia ja odota oikeaa hetkeä kuvalle. Laukaise kamera vuorovaikutuksen hetkellä. Sopiva hetki on esimerkiksi, kun emo antaa ruokaa jälkikasvulle tai emo ja poikanen katsovat toisiinsa.
  • Objektiivi: Objektiivi voi olla telekin, kunhan molemmat mahtuvat kuvaan.
  • Vaihtoehto: Jos et löydä poikasia, niin pelkät aikuisetkin sopivat vuorovaikutuskuvaan.

Lähetä kuvasi ja nimesi 2.9. mennessä osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu syyskuussa uudella aiheella.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.