Luontokuvakoulu 20: Omakuva luonnossa

Kirjoittanut 24.4.2018

Luontokuvakoulun tämänkertainen tehtävä on kuvata omakuva luonnossa. Se voi olla kuinka viitteellinen tahansa.

Luontokuvakoulussa on tullut jo 20 tehtävää täyteen. Sen kunniaksi käännämme kameran sinuun, luontokuvaaja. Seuraava kuvausaihe on omakuvasi luontoympäristössä.

  • Vaihtoehtoja on monia. Kuvaa itseäsi luonnon keskellä niin, että kasvot tai jokin muu ruumiinosasi, kuten kätesi, selkäsi tai jalkasi, näkyy. Jalanjälkikin riittää, tai joku tavarasi.
  • Kiinnitä huomiota valon suuntaan ja pehmeyteen tai kovuuteen.
  • Voit mennä vaikka lempipaikallesi metsään tai meren rannalle kuvailemaan. Kiinnitä huomiota siihen, mikä on suhteesi muuhun kuvassa olevaan.

Lähetä kuvasi ja nimesi 31.5. mennessä osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista noin neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu kesäkuussa uudella aiheella.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.