Luontokuvakoulu 23: Lintuparvi

Kirjoittanut 11.9.2018

Luontokuvakoulun tämänkertainen kuvausaihe on lintuparvi. Samalla osallistut kilpailuun, jonka parhaat kuvat pääsevät näyttelyyn Kuva & Kamera -messuille.

  • Kuvaa lintuparvi. Hyviä kuvauskohteita ovat kurjet, joutsenet tai hanhet. Mutta myös varpuset, naakat tai pulut kelpaavat.
  • Ideana on, että kuvassa näkyy parven yhteneväisyys, kuten asento tai liike samaan suuntaan, tai ruokailu tai yhtenäinen muoto.
  • Objektiiviksi sopii parhaiten pitkä putki noin 200 mm:stä ylöspäin. Ja terävyysalue voisi mielellään olla laaja – käytä esim. aukkoa f/16.
  • Kuvaa tilanteen mukaan joko yhtäkkiä ohi lentävä lintuparvi tai seuraa pidempään lintujen touhuamista.

Lähetä kuvasi ja nimesi 6.10. mennessä osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista noin neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu lokakuussa uudella aiheella.

Uutta: Kilpailu

Tämän ja neljän seuraavan tehtävän parhaat kuvat pääsevät luontokuvanäyttelyyn, joka on esillä Kuva & Kamera -messuilla maaliskuussa 2019.

Luontokuvakouluun syksyllä ja ensi vuoden alussa lähetetyistä kuvista valitaan yhteensä kymmenen kuvaa näyttelyyn. Kuva & Kamera -messut huolehtii kuvien tulostuksesta, ja kuvaajat saavat itselleen laadukkaan näyttelytulosteen.

Valitut kuvat julkistetaan myös lehden verkkopalvelussa ja Kuva & Kameran Facebook-sivuilla. Valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.